20 / 05 / 2024

Ne altın ne dolar yeni rekor TL'de! Mart ayında hareketlendi

Ne altın ne dolar yeni rekor TL'de! Mart ayında hareketlendi

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) tarafından, kur korumalı mevduatlarda gelen yeni rekor ile ilgili bilgiler paylaşıldı. TL'nin payı ise paylaşılan bilgilere göre yüzde 60 civarına kadar çıkış yaşadı. 



Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK), Türkiye'de faaliyet gösteren bankacılık sektörünü düzenleyen ve denetleyen bir devlet kurumudur. BDDK'nın ana görevleri arasında, bankacılık sektöründe faaliyet gösteren kurumların finansal istikrarı sağlamak, tüketicilerin haklarını korumak, bankaların faaliyetlerinin yasalara ve düzenlemelere uygun olduğunu denetlemek, risk yönetimi standartlarını belirlemek ve uygulamak, bankaların karşı karşıya kaldığı riskleri tespit etmek ve önlemek yer almaktadır.

TÜRK LİRASI PAYI YÜZDE 60'A YÜKSELDİ

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası (TCMB) aracılığı ile 3 Mart 2023 haftasına ait işlem istatistikleri paylaşıldı. Yapılan paylaşım ile beraber yurt içinde döviz mevduatlarının toplamı 3 Mart haftası ile beraber 589 milyon dolar yükseliş sağlayarak 186 milyar 427 milyon dolara çıkış gösterdi.

Ne altın ne dolar yeni rekor TL de! Mart ayında hareketlendi

Evvelki hafta ise 111 milyar dolara düşerek Mayıs 2019 senesi akabinde oluşan en düşük seviyeye düştüğü söylend. Döviz mevduatlarında son haftalarda yaşanan yarım milyar dolarlık yükseliş ile beraber 111 milyar 196 milyon dolara çıkış gösterdi. Tüzel kişilerin sahip olduğu döviz mevduatları ise 75 milyar 231 milyon dolar olarak açıklandı.

 


Geri Dön