11 / 05 / 2024

Ne altın ne döviz! 3 ayda yüzde 24 kazandırdı! Yatırımcısı sevinçten havalara uçtu!

Ne altın ne döviz! 3 ayda yüzde 24 kazandırdı! Yatırımcısı sevinçten havalara uçtu!

Yatırımcının son zamanlarda yine radarına giren gümüşteki yukarı yönlü hareket git gide artıyor. Yatırımcısına son 3 ayda yüzde 24’e yakın kazandıran bu değerli metalin 2023 senesinde son 9 yılın rekoru kıracağına kesin gözüyle bakılıyor. İşte gümüşle ilgili çok ilginç detaylar…



Ancak gümüşte yaşanan bu kaybın geçici olduğunu vurgulayan Karayazıcı, bu değerli madenin 30 doları test edilebileceğini ancak bunun yılın ilk yarısında gerçekleşmesinin kolay olmadığını söyledi.

Ne altın ne döviz! 3 ayda yüzde 24 kazandırdı! Yatırımcısı sevinçten havalara uçtu!

Karayazıcı, “Küresel ekonomide üçüncü çeyrekte belirginleşecek bir büyüme senaryosu bekleyenlerdenim. Bu durum, elbetteki gümüşü destekleyecek ve altından daha iyi bir performans göstermesine zemin yaratacak” diye konuştu.

Öte yandan Hürriyet’e konuşan İsviçre merkezli MKS PAMP’ın Metal Stratejileri Başkanı Nicky Shiels ise, gümüşte 2023 tahmininin ons başına 22.50 dolar olduğunu söyledi. 2023 senesi için 18-28 dolar aralığına işaret eden Shiels, “Endüstri ve perakendede devam eden güçlü talep, yavaşlayan büyüme ve sınırlı stoklar bu maden  için yukarı yönlü risk oluşturuyor. Geçtiğimiz sene gümüş, yatırım talebi de dahil yaklaşık 150 milyon onsluk açık verdi. Git gide artan endüstriyel taleple 2027 yılına kadar açıkların hafif de olsa devam etmesi bekleniyor” diye konuştu.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön