28 / 04 / 2024

Ne altın ne döviz! 3 ayda yüzde 24 kazandırdı! Yatırımcısı sevinçten havalara uçtu!

Ne altın ne döviz! 3 ayda yüzde 24 kazandırdı! Yatırımcısı sevinçten havalara uçtu!

Yatırımcının son zamanlarda yine radarına giren gümüşteki yukarı yönlü hareket git gide artıyor. Yatırımcısına son 3 ayda yüzde 24’e yakın kazandıran bu değerli metalin 2023 senesinde son 9 yılın rekoru kıracağına kesin gözüyle bakılıyor. İşte gümüşle ilgili çok ilginç detaylar…



2022 yılında oldukça iyi bir performans gösteren yatırım araçları arasında yer alan gümüşün 2023 senesinde de yukarı yükselişini sürdürmesi bekleniyor.

Ne altın ne döviz! 3 ayda yüzde 24 kazandırdı! Yatırımcısı sevinçten havalara uçtu!

Uzmanlar, gümüş fiyatlarının bu sene son 9 yılın zirvesine çıkabileceğini öngörürken; bazı tahminlere göre Ons başına 30 dolar seviyesi görülecek.

Analistler, geçtiğimiz senenin son çeyreğinde yüzde 25 yükselen gümüşün, yeni yılın ilk günlerinde değer kaybetse de, 3. çeyrekte altından daha iyi bir performans göstermesini bekliyor.

Gümüş madeninde son bir aylık getiri yüzde 4.01, üç aylık getiri ise yüzde 23.92 olurken, altında ise bu oran üç ayda yüzde 13.54 olarak gerçekleşmişti. Özellikle yeşil enerji ve elektrikli araç yatırımları nedeniyle sanayi sektöründe gümüşe olan talebin de etkili olacağı ve ons başına 30 dolar seviyesinin görülebileceği tahmin edilmekte.

Gümüşün 2023 yılına değer kaybı ile başladığını ve ocak bütününde yüzde 1 düşerek 23.93 dolardan 23.71 dolara gerilediğini hatırlatan Inveo Portföy Fon Yönetim Müdürü Eral Karayazıcı, bu ılımlı negatif seyrin en önemli gerekçesinin 2022 son çeyrekte kaydettiği yüzde 25 yükseliş olduğunu savundu.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön