30 / 04 / 2024

Necati Ayrım: Yatırımcı konut almak için hükümeti bekliyor!

Necati Ayrım: Yatırımcı konut almak için hükümeti bekliyor!

Gayrimenkul danışmanlığı yapan Necati Ayrım, vatandaşların seçim sonrasında hükümetin henüz kurulmamasından dolayı ev satın almakta tereddüt yaşadığını ifade etti.



Gayrimenkul danışmanlığı yapan Necati Ayrım, seçim sonrasında hükümetin henüz kurulmaması ve üniversitelerin tatile girmesinin ardından emlak işlerinde durgunluk yaşandığını söyledi. 


Üniversitelerin tatile girmesinin ardından öğrenciler için de bir sonraki yıl için ev sorunu başladı. Ancak öğrencilerin büyük bir kısmı memleketlerinden döndükten sonra ev kiralamayı seçince, gayrimenkul danışmanlarının ellerinde çok sayıda kiralık ev birikti, Diğer yandan ise, seçim sonrasında henüz kurulmayan hükümetten dolayı tedirgin olan vatandaşlar ise, gayrimenkul yatırımı için şimdilik beklemeyi tercih ediyor. Bu durum ise emlak sektöründe bir durgunluğun yaşanmasına neden oluyor. 


Emlak işlerinde yaşanan durgunluk hakkında konuşan Ayrım, "Ramazan ayının girmesi ve üniversitelerin tatil olmasının ardından emlak işlerinde de durgunluk başladı. Öğrencilerin memleketlerine dönmesinin ardından kiralık ev taleplerinde de büyük ölçüde azalma mevcut. Seçimlerin hemen ardından Ramazan ayının gelmesiyle birlikte vatandaşlarımız ev satın almakta biraz tereddüt ediyor. Büyük ihtimalle Ramazan Bayramı ve hükümetin kurulmasını bekliyor, Bayram sonrasında bizlerde kiralık ve satılık emlak işlerinin açılmasını bekliyoruz" dedi, Eskişehir'de fiyatların yaklaşık 2 yıldır aynı olduğuna dikkat çeken Gayrimenkul Danışmanı Ayrım, "Eskişehir'de şehir merkezine ve Anadolu Üniversitesine yakın olan ve öğrencilerin yoğun olduğu Eskibağlar, Yenibağlar ve Güllük mahallelerinde 1+1,2+1, 3+1 ve 4+1 ev bulmak mümkün. Buralarda ise kiralar 400 TL ile bin TL arasında değişmektedir.

 

Genellikle öğrencilerin tercihi olan 1+1 olan evlerimizin kiralan 400 TL ile 600 TL arasında değişmektedir. Bu evleri paylaşan iki öğrenci için kiralarda ekonomi açısında uygundur. Vatandaşlarımızın bayram sonrasında evlerini kiralamaları kendileri için daha uygun olacaktır. Öğrencilerin gelmesiyle kiralık evlere gösterilen yoğun ilgi sonrasında fiyatlarda artış görülebilir" diye konuştu. 


Eskişehir Anadolu 


Geri Dön