22 / 07 / 2024

Necdet Tamamoğulları projelerini anlattı!

Necdet Tamamoğulları projelerini anlattı!

CHP Akdeniz Belediye Başkan adayı Dr. Necdet Tamamoğulları, "Bir idealimiz var. Akdeniz'in sahip olduğu zenginlikleri eşit olarak halkımıza dağıtacağız, toplumsal adaletle Mersinlilik kimliğine hizmet edeceğiz" dedi.




CHP Akdeniz Belediye Başkan adayı Dr. Necdet Tamamoğulları, Büyükşehir Belediyesi Kongre ve Sergi Sarayı'nda düzenlediği toplantıda projelerini anlattı. Toplantıya CHP il ve ilçe yöneticileri, belediye meclis üyesi adayları, sivil toplum kuruluşları temsilcileri, partililer ve Tamamoğullan'na destek veren kalabalık bir grup katıldı. 

Akdeniz Modeli' olarak tanımladığı ve belediye yönetiminde demokratik katılımı sağlayacak yapı ve mekanizmaları Kent Yönetişim Platformu ile oluşturacaklarını ifade eden Necdet Tamamoğulları, hedeflerinin Akdeniz Belediyesi'nde kurumsallaşmanın sağlanması olduğunu belirtti. "Göreve geldiğimizde ilk yapacağımız çalışma kent kurultayını toplamak ve kent vizyonu hedefini önümüze koymaktır" diyen Tamamoğulları, sözlerini şöyle sürdürdü: "Bu kadar sorunlu bir belediye için yapılabilecek en büyük şey öncelikle belediyeyi kurum haline getirmektir. 

Yani her bir farklı yapı geldiğinde darmadağın olan değil, gerçek bir kurum oluşturacağız. Oraya Dr. Necdet de gelir, başkası da gelir. Ama o kurum çalışır. Kendi ilkeleri olan bir kurum yaratmak ilk hedeflerimizden biridir. 

Akdeniz'i katılımla hazırlanmış, planlanmış, ilan edilmiş bir stratejik planla yöneteceğiz. Şeffaf ve hesap veren olacağız." Katılımcı bütçe, dezavantajlı grupların desteklenmesi hakkında da bilgi veren Tamamoğulları, katılımcı belediyecilik kapsamında kent yönetişim platformu, mahalle kooperatifleri, kadın konseyi, gençlik konseyi, muhtarlar konseyi, üretici kooperatifleri, emek ve demokrasi evi yapılanmalarını hayata geçireceklerini vurguladı. 

Giindoğdu, Siteler, Hal, Çay, Çilek ve Özgürlük mahallelerine yeni bir vizyonla değer kazandırılacağını, yerinde kentsel dönüşümün uygulanacağını vurgulayan Tamamoğulları, Sağlıklı Kentler Birliği'ne üyelik hedeflerini de anlattı. 


Mersinde İmece


Geri Dön