28 / 04 / 2024

NEF, 04'te test sürüşü başlatıp Bebeköy'e Moma getirecek!

NEF, 04'te test sürüşü başlatıp Bebeköy'e Moma getirecek!

Evlerin içindeki hobi odası, misafir odası gibi kullanılmayan alanları konut projesinin içine ekleyerek 24+1 adını verdiği katlanabilir ev (fold home) sistemini geliştiren Timur Gayrimenkul konutta test sürüşlerine başlayacak



 

'Katlanabilir ev' konseptinin yaratıcısı olan Timur Gayrimenkul, NEF markasıyla sistemin ilk uygulamasına Kemerburgaz'da başlıyor. Projede ev sahibi olmak isteyenler için konutta test sürüşü adı verilen örnek daire ve sosyal alanlar deneyimlettirilecek

NEF markasıyla projeler geliştiren şirket, ev sahibi olmak isteyenlere projenin örnek daireleri ve sosyal alanları deneyimlettirilecek. Timur Gayrimenkul Yönetim Kurulu Başkanı Erden Timur, konutta test sürüşü adını verdikleri sistemle müşterilerin satın almak istedikleri evleri deneyimleyerek karar verebileceklerini söyledi. Timur, "Ocak 2012'de başlayacak "Nef test sürüşü" uygulamasıyla Nef Ailesi'ne katılmak isteyen herkesin, öncelikle Nef 04 Kemerburgaz Apartments ve ardından tüm Nef Projeleri'ndeki hayatı deneyimlemesi için, randevu sistemi ile hem örnek daire hem de foldhome üniteleri, rezervasyonlu şekilde kullanıma açılacak" diye konuştu. Levent, Kemerburgaz, Kağıthane ve Haliç'te NEF markasıyla projeler geliştirdiklerini söyleyen Timur, Levent, Kağıthane ve Haliç projelerinde satışları tamamladıklarını, Kemerburgaz projesinde ise 87 daireden 4 dairenin kaldığını belirtti.

KİRASI 35 İLE 100 TL ARASINDA

Timur, 'katlanabilir ev' sisteminin çok ilgi gördüğünü söyleyerek ev sahiplerinin misafirlerini ağırlayabileceği misafir odası, müzik odası, hobi odası, mini basketbol ve futbol sahaları gibi ekstra alanları 35 ile 100 TL arasında değişen fiyatlara kiraladıklarını söyledi. Bu miktarın ev sahiplerinin evlerinde yakacağı elektrik, doğalgaz gibi miktarlara eşit olduğuna da değinen Timur, alınacak bu kiralardan fon oluşturulacağını ve bu fonun da zamanı geldiğinde bu alanları yenilemek için kullanılacağını söyledi. Projelerde aidatların metrekare başına 2.7 TL olduğunu söyleyen Timur, 100 metrekare evi olanın 270 TL aidat ödediğini de sözlerine ekledi. Kemerburgaz'da hayata geçirilen NEF04 Kemerburgaz projesinin 87 daireden oluştuğunu ve grubun İstanbul'da hayata geçirdiği ilk proje olduğunu söyleyen Timur, "5 bin metrekare bir evimiz olsun istedik.

180 BİN DOLARDAN BAŞLIYOR

Müzik odasından, basketbol sahasına, açık hava sinemasından çocuk oyun odasına kadar tüm imkanlara ev sahipleri tek bir ev içinde sahip olsunlar fikrinden yola çıktık. "24+1 odalı katlanabilir ev" fikri bu şekilde yola çıktı" diye konuştu. Kemerburgaz projesinin NEF'in 7 serisinin apartman kategorisinde yer aldığına da değine Timur, NEF markasıyla hayata geçirilen projeler arasında bir rezervasyon sistemi oluşturarak ev sahiplerinin markanın diğer projelerindeki sosyal imkanlardan da yararlanabilecekleri bir sistem üzerinde çalıştıklarını anlattı. Timur, Kemerburgaz projesindeki 1+1 dairelerin fiyatlarının 180 bin dolardan başladığını da sözlerine ekledi.

BEBEKÖY'E MOMA'YI GETİRECEK

Timur, daha önce 49 yıllık işletmesini aldıkları Bebeköy Yetimhanesini de otel olarak planladıklarını ancak arazinin bir bölümünde herkesin ücretsiz olarak yararlanabileceği bir modern sanat merkezi de kurmayı tasarladıklarını söyledi. Otel için markalarla görüşmelerin devam ettiğini ve farklı binalardan oluşan yapıyı nasıl bir otele dönüştüreceklerini kurgulama aşamasında olduklarını söyleyen Timur, "MoMA'yi (Museum of Modern Art- Modern Sanatlar Merkezi) de buraya getirme ya da buna benzer bir konsept oluşturma fikrimiz var. Sadece üst gelir grubu değil, sanata ilgi duyan herkesin, öğencilerin de yararlanabileceği bir açık sanat alanı oluşturmak istiyoruz" diye konuştu.

SABAH

 


Geri Dön