28 / 04 / 2024

Nef Chicago'da yeni projeye başlayacak!

Nef Chicago'da yeni projeye başlayacak!

Nef’in New York Manhattan’da inşa edeceği 60 katlı gökdelen için Türkiye’den talep yağıyor. Projede metrekare satış fiyatı 30 bin dolar. Yurtdışında büyümeyi hedefleyen şirketin bir sonraki adresi Chicago.



Timur Gayrimenkul markası Nef yurtdışı açılımına Amerika’dan başladı. New York Manhattan’da 210 milyon dolar yatırımla 60 katlı gökdelen yapacak şirket, inşaat çalışmalarına Mart 2016’da başlayacak. Empire State’e komşu projelerine Türkiye’den yoğun talep olduğunu söyleyen Nef Yönetim Kurulu Üyesi Erden Timur, 80-100 konutu satışa sunacaklarını, kalan kısmı ise portföylerinde tutacaklarını söyledi. Satışa çıkacak konutun 4 katı kadar talep geldiğini belirten Timur, “Amacımız ABD’de Nef markasını tanıtmak olduğu için hepsini Türklere satamayız. Şu anda satış fiyatı square foot’u 3 bin dolar civarında olacak gibi. Yani metrekaresi 30 bin dolara denk geliyor. Aynı bölgede 60 ile 90 bin dolar arasında metrekare fiyatları olan evler de var” dedi.



YENİ ADRES CHİCAGO


Manhattan’dan sonra gelecek yıl Chicago’da bir proje daha hayata geçireceklerini söyleyen Erden Timur, “Chicago’nun merkezinde, LaSalle denilen meşhur caddede yer alacağız. Magellan Development adında bir yatırımcı ile ortak olacağız” dedi. Timur 298 konut ve mağazaların yer alacağı projede tüm birimleri satmayıp kiralayacaklarını söyledi.



TEKLİFLER GELİYOR


Timur, “ABD’de fonlar ve yatırımcılar adımızı duydu ve bambaşka teklifler geliyor. Almanya’da Frankfurt ve Berlin, İngiltere Londra’da yer almak istiyoruz” dedi. Yurtdışı yatırımlarında partnerleri olduğunu belirten Timur, şunları söyledi: “Biz yurtdışında Fold Home ve dizayn sistemlerimiz ile know how satıyoruz, böylece ortak oluyoruz. Bunlara ek olarak projenin markası da Nef oluyor. Arsayı onlar buluyor, finansmanı ortak sağlıyoruz.



MALZEME BİZDEN


Dünyaca ünlü mimarlarla çalışan, kapı kolundan lavaboya kadar evin her alanında özel tasarıma yer veren Nef, yurtdışı projelerinde kullanılacak malzemeleri de Türkiye’den götürecek. Böylece inşaat maliyetinin yüzde 15-20’lik kısmı Türkiye’den ihraç edilecek. Katlanabilir ev ve ofis anlamına gelen fold home ve fold ofis konseptin yurtdışına pazarlayan şirket, kişiye özel sosyal donatı alanı da yapıyor. ‘5 bin metrekare eviniz olsa içinde ne olsun isterdiniz’ sorusundan yola çıkan şirket, futbol sahası, sinema odası müzik odası, parti odası gibi 20’den fazla birim yapıyor. Ev sahipleri bu alanları istediği zaman kiralıyor.



Milano’dan ödül aldı


Nef’n New York projesi 70 ülkede yayınlanan mimarlık dergisi The Plan tarafından Milano’da düzenlenen The Plan 2015 ödüllerinde ‘En İyi Konut’ ödülü aldı. Fransa’da gerçekleşen gayrimenkul fuarı MIPIM’de ‘Dünyanın en iyi projesi’ ödülünü alan gökdelen, Amerika’nın köklü mimarlık topluluğu Society of American Registered Architects (SARA) tarafından da ‘Altın Mükemmeliyet Ödülü’ne değer görüldü.



Hürriyet


Geri Dön