27 / 04 / 2024

Nef Kağıthane, ayda 2500 TL ile çıktı; 214 evi 5 bin kişi istedi!

Nef Kağıthane, ayda 2500 TL ile çıktı; 214 evi 5 bin kişi istedi!

Nef Kağıthane 11, 461 üniteli bir proje. Şirketin portföyünde bulunanlara yapılan satıştan kalan 214 ünite satışa sunulmuş. Timur Gayrimenkul, Kağıthanede Ayda 2.500 lira taksitle diyerek satışa çıkardığı 214 daireyle ilgilenen 5000 müşteri oldu



Timur Gayrimenkul Yönetim Kurulu Üyesi Erden Timur, Kriz söylentileri arasında satış rekoru kırdık. Doğru ürün kötü zamanda da satıyor dedi.

Katlanır ev konseptini geliştiren ve konut projelerinde kapı kolundan fayanslara kadar tasarıma önem veren Timur Gayrimenkul, son projesi Nef Kağıthane 11de, kriz söylentilerine rağmen rekor taleple karşılaştı. Timur Gayrimenkul Yönetim Kurulu Üyesi Erden Timur, Aylık 2 bin 500 TL geliri olanların ev alabilecekleri formülü geliştirdik, 214 daireyi 11 günde sattık. Daha da önemlisi 5 bin talep aldık dedi.

Planlı harcama isteği

Kanyona 2.5 kilometre uzakta yer alan projenin lansmanının, global kriz söylentilerinin hemen ardından gerçekleştiğini belirten Erden Timur, Satışta bir sıkıntı yok. Zaten satıyoruz. Önemli olan 5 bin talep gelmesi. Herkes doğru harcama yapmak istiyor. Kriz olmasa da planlı harcama en doğrusu. Şehir merkezine yakın böyle bir projeye çok ihtiyaç var. İhtiyacı doğru saptadık ve doğru fiyatla çıktık diye konuştu.

2 bin 500 TLye evlen formülü

Aylık 2 bin 500 TL geliri olan herkesin bu projeden ev alabileceğini vurgulayan Timur, formülü şöyle anlattı: 4 bin 900 TL peşinat veriyor. Hem banka kredisi alıyor hem de Nefe borçlanıyor. İlk yıl 798 TL kredi ödüyor. İkinci yıl 980 TL kredi ödüyor. Nefe ödeyeceği taksitler ise evin tesliminden sonra başlıyor. 12nci ayda 5 bin, 24üncü ayda 7 bin gibi ara ödemeler var. Biz hep maaşının 3te birini ödeyecek şekilde planladık bunu. Hiç pozisyonu değişmese, terfi almasa gelirinin yılda yüzde 8 arttığını hesaplıyoruz. 24 ay sonra evi teslim aldığında 1300 TL kira gelri elde edebilir buradan, ya da kendi oturur, kira ödemekten kurtulur. Artık üçüncü yıla geldiğinde 1660 TL kredi, 650 TL Nefe taksit ödüyor. Biz hiçbir zaman gelirinin 3e birini geçmemesine dikkat ettik. Ara ödemeleri makul tuttuk. 15 bin peşinat ya da ara ödeme istesek samimi olmazdı. Biz 72 ay vade yapıyoruz. Yani 6 yılın sonunda bize ödeyeceği taksitler bitiyor. Bankaya 120 ay 1660 TL ödemesi sabit 10 yıl devam ediyor.

Yüzde 30unun geliri

Erden Timur, aslında 3 yıl sonra bu tüketici grubuna ulaşmayı hedeflerken, şirket çalışanları, tüketicilerle anket ve çevrelerinde edindikleri izenimle süreci hızlandırdıklarını söyledi. Rekor satış gerçekleşirken, alıcıların ne kadarlık kısmının aylık 2500 gelire sahip olduğu sorusunu Timur şöyle yanıtladı: Yüzde 30u. Ne yazık ki 2500 TL gelire sahip olanlar cesaretlerini toplayana kadar daha fazla gelir elde edenler projedeki evleri bitirdi. 2500 TL gelire sahip olanlar cesaretlerini toplayıp geldiklerinde evler çoktan satılmıştı. Pişmanlık ve üzüntü duydular. Biz de bizden randevu alıp, görüşmüş insanlara aynı şartları sonraki projelerde sunacağız. Pişmanlıklarını gidermeye çalışacağız.

Bebeköyde 9 otel grubuyla görüşüldü

Toplam 68 dönüm alana sahip Bebeköy projesinde dünyanın önde gelen 9 otel grubuyla görüşmeler yaptıklarını belirten Erden Timur, Bu sayı şimdi 4e indi. Onlardan biriyle el sıkışacağız. O projede otelin dışında da alanlar var. Şimdilik sürpriz ama İstanbul için çok değerli fikirlerimiz var. 11 ayrı grupla bu projenin tasarımı için bir yıldan uzun süredir çalışıyoruz diye konuştu. Timur, diğer projeleriyle ilgili şu bilgileri aktardı: Nef Kemerburgaz 04 eylül ayında tamamlanıyor. Satışa da proje tamamlandıktan sonra başlayacağız. Projenin böyle daha iyi anlaşılacağını düşünüyoruz. Nef Levent 163, toplam 308 üniteden oluşuyordu. Tamamı satıldı. Nef İki Haliç, 430 üniteden oluşuyordu. Kanyona çok yakın bir ofis projesi var. Onu satmayacağız, kiralayacağız. Ve daha pek çok arazi geliştirdik. Yeni projeler üretmeye devam.

Kriz var da yanlış, Yok demek de yanlış

Erden Timur, Başbakan Tayyip Erdoğanın Lüks ev amayın demeci ve global krizle ilgili şu değerlendirmeyi yaptı: Şu anda Kriz yok söylemi de doğru değil, Kriz var söylemi de. Planlı harcamaya yönelten, doğru ürünü sunarsan böyle bir ortam da bile 5 bin talep alabiliyorsun. Konut satılıyor; bunun hem ekonomiye katkısı var hem de ev sahibi olan kendisi için önemli bir yatırım yapıyor. Doğru ürün kötü zamanda da satıyor. Ulaşılabilir ürün Aslında ekonomi için formül de bu olmalı.

Katlanır ev konsepti nedir

Nef, nadiren kullanılan misafir yatak odası, sinema odası, davet odası gibi alanları fold-home (katlanır ev) konseptiyle evin dışına çıkarıyor. Mekan verimliliğine odaklanan konsepti Erden Timur şöyle anlatıyor: Temel bir eve, dönemsel kullanılan unsurları katlanmış olarak ekliyorsunuz. Sadece misafir gelince kullanılan misafir yatak odasını ısıtıyor, soğutuyor, temizliyorsunuz. Boşu boşuna gider oluşuyor. Fold-home bu misafir odasını evinizin dışında projenin içinde sunuyor. Gerekli olduğunda bir bedel karşılığında kullanıyorsunuz. Davet salonu da öyle. İster kendiniz ister yardımcı isterseniz cateringle misafirlerinizi burada ağırlıyorsunuz.

Demet Cengiz Bilgin / HÜRRİYET


Geri Dön