28 / 04 / 2024

Nef ve Erden Timur, 100% London Design'da şaşırttı!

Nef ve Erden Timur, 100% London Design'da şaşırttı!

Hürriyet gazetesi yazarı Cengiz Semercioğlu, 100% London Design Fuarı'na katılan Nef'in standında yaşadığı şaşkınlığı kaleme aldı. Nef'in patronu  Erden Timur hakkında izlenimlerini de yazan Semercioğlu, Nef standında yer alan sesli heykele vurgu yaptı



 

İşte o yazı;

"Tasarım fuarında bir Türk

Haftasonu Londra Tasarım Fuarı'ndaydım.

Bu fuara ilk kez bir inşaat firması katıldı.

"Tasarım fuarında ne işi var inşaat firmasının" diyen çıkabilir.

Ama Nef'in patronu Erden Timur inşaatın sadece betonarmeleri üst üste yığmak olmadığına inanıyor.

Bu yüzden Seb Leon, Harry Allen, Dror gibi dizaynırların yanı sıra HOK, Autoban, SOM gibi mimarlık firmalarıyla çalışıyor

Dünyaca ünlü Norman Foster'la da üç yıllık anlaşma imzalamışlar.

Yeni bina projelerinde ilginç bir "sesli heykel" de var.

70-80 metre olması planlanan binanı tepesinden başlayarak çeşitli yerlerinden geçecek su borusu gibi borular lobide son bulacak.

Bu borular, binanın sesini (oyun sahası, teras, kulüp gibi yerlerden gelen sesleri) müzikle birleştirerek her yana yayacak. Modern bir bina tasarımı...

Bunu simgeleyen büyükçe bir 'sesli heykel' yer aldı.

100% London Design'da Nef standında...

Fuarın en ilgi gören işiydi desem abartmış olmam. Çünkü farklıydı, her gelen ne olduğunu sordu, anlamaya çalıştı.

Bu gezi sırasında sadece ilginç tasarımlar görmedim, ne istediğini bilen, mütevazı. ufku geniş bir genç patronla da tanıştım.

Erden Timur.

Nef markasını dünyaya tanıtmaya kararlı.

En sevdiğim de bu genç kuşak patronların patron imajını ters yüz eden halleri."

Cengiz Semercioğlu / HÜRRİYET

İŞTE O SES HEYKELİ: THE GOLDEN HORN

Her yıl, dünyanın dört bir yanından tasarımcı ve sanatçıları bir araya getirmek amacıyla gerçekleşen, tasarım alanında yıl içinde düzenlenen en prestijli etkinliklerden biri olarak tanımlanan 100% Design Londonda bu yıl Nef, tasarımcılarından Sebastien Leon Agneessensin Haliç ve İstanbuldan esinlenerek yarattığı The Golden Horn ile yer alıyor.

The Golden Horn bir ses heykeli Sebastien Leon Agneessens


Advertising Age Dergisi tarafından Sanat ve pazarlamanın kesişme noktasında, sağlam bir yere sahip diye tanımladığı, işleri arasında; Coca Cola Atlanta Genel Merkezinin bir bölümünün(The World Of Coca Cola), Diesel Denim Gallery / New York ve Starbucks Salonun tasarımları yer alan  ve Nef / foldhome üniteleri için Müzik stüdyosu, Sanat Stüdyosu, Özel Sinema, Parti&Karaoke Odası ve Şehir Manzara odalarını tasarlayan Agneessens, The Golden Hornu şöyle anlatıyor:

Bir binayı, tıpkı bir piyano ya da gitar gibi çalabilseydik ne olurdu Müziğin duvarların arasından akmasını mı, telefon hatlarıyla ses dalgalarının yayılmasını mı sağlardınız

Bu tasarım, aslında NEF 163 Projesi için bir ses heykeli yaratmam gündeme geldiğinde neden binanın boru sistemini müzikal bir enstrüman olarak kullanmayalım sorusunun cevabı olarak bugün burada duruyor.

The Golden Horns, İstanbulun efsanevi Haliç Limanından esinlenilerek yaratıldı. NEF 163 Binasının 35 katı arasında borular vasıtasıyla müziğin yayılmasını sağlayacak bu sistemin, 100% Design London için özel olarak tasarlanan bir enstalasyonu da burada, üç ayrı heykel olarak görüyorsunuz.

İstanbulun büyüsü ve müziğin tasarımla birleştirilmesinin ilhamıyla oluşan The Golden Horn, Nefin uluslararası anlamda, ilk tasarım fuarında da kendisine yer bulmasını sağladı.

Şehrin merkezinde yapılmaya başlanan projeler içinde yeni bir konsepti temsil eden Nef, patenti kendisine ait foldhome ve foldoffice keşiflerinden sonra, bu yıl 100% Design Londona katılan tek gayrimenkul firması olarak da, tasarımın hayatımızdaki yerine verdiği önemi bir kez daha vurgulayarak farkını ortaya koyuyor.

100% Design London hakkında:

Bu yıl 17.si düzenlenen %100 Design London, İngiltere'nin, mimari ve tasarım alanındaki en önemli fuarlarından biridir. Üreticileri, dağıtıcıları, bayileri, tasarımcıları, modern ev dekorasyonu ürünlerini hem tasarlayan hem de üreten kişileri; iç mimarları, mimarları, perakendecileri vs. bir araya getirir. Fuar kapsamında %100 Design (Tasarım), %100 Materials (Malzeme), %100 Future (Gelecek) ve mimarlık ve iç mimarlık projelerinin sergilendiği % 100 Details (Detay) bölümleri bulunmaktadır.

 


Geri Dön