30 / 04 / 2024

Nefes alamayacak duruma geldiler…İhracatçı mevzuat değişikliklerinden şikayetçi!

Nefes alamayacak duruma geldiler…İhracatçı mevzuat değişikliklerinden şikayetçi!

İhracatçıları etkileyen mevzuat değişikliklerinin işlerini sürdürmelerine engel olduğunu belirten İzmir Ticaret Odası Başkanı Mahmut Özgener,  “nefes alamayacak duruma geldik” açıklamasında bulundu.



İhracatçı, döviz kurlarında uygulamaların her gün değişmesinden ve yapılan mevzuat değişiklerinden şikayetçi. İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Özgener, yapılan mevzuat değişikliklerinin ihracatçıları işlerini sürdüremeyecek duruma getirdiği iddiasında bulundu.

Özgener, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, geçtiğimiz iki haftada döviz alış-satış arasında bulunan  marjın giderek yükseldiğini, serbest piyasa ve Merkez Bankası kuru arasındaki makasın ise açıldığını belirtti.

DÖVİZDEKİ DURUM ZARAR ETTİRİYOR

Bankaların alım-satım işlemleri arasında meydana gelen 1 TL’lik farkın alım-satım işlemlerine yüzde 5 olarak yansıdığının altını çizen Özgener, ihracat karşılığı döviz bozdurma yoluna giden şirketlerin bu durum nedeniyle,  eğer dövizle ödeme taahhüdü ya da döviz kredisi bulunuyorsa, bankadan alacağı dövizin maliyetini yükselttiğini söyledi.

Nefes alamayacak duruma geldiler…İhracatçı mevzuat değişikliklerinden şikayetçi!

Mahmut Özgener, “Bu da ihracatçının zarar etmesi sonucunu doğuruyor ve  bu nedenle döviz taahhüdü kapatılamıyor. Bu gibi mevzuat değişiklikleri ihracatçılarımızı doğrudan etkileyerek işlerini devam ettirmelerine engel oluyor” dedi.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön