15 / 10 / 2024

Nejat Eczacıbaşı binasında tarihi dokuya dikkat edildi!

Nejat Eczacıbaşı binasında tarihi dokuya dikkat edildi!

Bina dıs görünümü, malzemeleri, iç süslemeleriyle 1920'lerin mimari özelliklerini yansıtıyor. Yenileme çalışmalarında bu tarihi özellikleri yansıtan ayrıntıların korunmasına büyük özen gösterildi




Bina dış görünümü, malzemeleri,  iç süslemeleriyle 1920'lerin mimari özelliklerini yansıtıyor. Yenileme çalışmalarında bu tarihi özellikleri yansıtan ayrıntıların korunmasına büyük özen gösterildi.


çagdaş sanatın önde gelen isimleri de eserlerini ödüne vererek   binamızın özgünlüğüne katkıda bulundular. Bu özel proje kapsamında, küratör Fulya Erdemci ve yardımcı küratör Arzu Yayıntas'ın bir araya getirdiği sanatçıların eserleri, binanın ortak kullanım ve ofis alanlarında sergileniyor. Binadaki islerin çoğunluğu mekna özel hazırlandı. Bu projeye değerli sanatçılarımız Hüşey Alptekin, Selim Birsel, Canan Dagdelen, Ayşe Erkmen, İnci Eviner, Gülsün Karamustafa, Aydan Murtezaoglu, Füsun Onur, Sarkis, Murat ve Fuat şžahinler, Bülent Sangar, Cengiz Tekin, Hale Tenger ve Canan Tolon, eserleri ile katkıda bulundular. Ayrıca, Leyla Gencer Toplantı Salonu'nda da Özdemir Altan ve Komet'in birer resmi bulunuyor.
Dünya


Geri Dön