30 / 04 / 2024

Nemrut'a modern hizmet evleri yapılacak!

Nemrut'a modern hizmet evleri yapılacak!

Adıyaman'ın Kahta ilçesinde bulunan Nemrut ören yerinde modern hizmet evleri yapılacak



Adıyaman İl Kültür ve Turizm Müdürü Mustafa Ekinci, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ören yerinin Adıyaman ve Malatya taraflarında bulunacak 2 modern hizmet evinin yapımına ilişkin ihale sürecinin devam ettiğini söyledi.

Nemrut ören yerinin Adıyaman tarafından inşa edilecek hizmet evinin ihalesinin yarın yapılacağını kaydeden Ekinci, hizmet evinden aynı anda 500 kişinin yararlanabileceğini söyledi.

Hizmet evleri tamamlandığında ören yerinin ziyaretçilerinin karşılaştığı sıkıntıların sona ereceğini belirterek, "Çok amaçlı projelendirilen hizmet evimiz 2 bin metre kare kapalı alana sahip olacak. Aynı anda 500 kişiyi konuk edebileceğiz" dedi.

Ekinci, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Hizmet evlerinde ziyaretçilerin fizyolojik ve biyolojik ihtiyaçlarının karşılandığı birimler yanında arşiv bulunacak, görsel ve işitsel sunumlar gerçekleştirilecek. Ören yerini ziyaret eden bilim adamları oluşturulacak Nemrut arşivinde aradıkları her türlü veriye ulaşabilecek. Konuklar hizmet evlerinde Nemrut belgesellerini üç boyutlu olarak izleyebilecek. Ayrıca konuklara sürekli olarak 4 dilde görsel ve işitsel sunumlar yapılacak. Yani ziyaretçiler kalıntıların bulunduğu zirveye çıkmadan önce orada göreceklerine ilişkin doyurucu biçimde bilgilendirilmiş olacaklar."

Hizmet evlerinin çalışmaları süren Kommagene-Nemrut Koruma ve Geliştirme Programı kapsamında yapılacağını ifade eden Ekinci, hizmet evleri yapımının bu program kapsamında gerçekleştirilecek çalışmalar zincirinin ilk halkasını oluşturduğunu sözlerine ekledi.
AA


Geri Dön