29 / 04 / 2024

Neo-Neon'dan çevreci LED floresanlar!

Neo-Neon'dan çevreci LED floresanlar!

Neo-Neon tarafından üretilen LED floresanlar, doğaya zararlı gazları içermiyor ve enerji tasarrufu sağlayarak çevremizin korunmasına yardımcı oluyor



Dünyamızın giderek ısındığı şu günlerde ekolojinin yeniden dengelenebilmesi için enerji kaynaklarının bilinçli kullanılması gerekiyor.

İleri teknoloji ve en kaliteli materyaller kullanılarak üretilen Neo-Neon LED, daha düşük enerji ve balastsız* çalıştıkları için normal LEDlere göre %70 oranına varan enerji tasarrufu sağlıyor.

LED floresanlar normal floresanlara oranla on kat daha uzun ömürlü olmalarıyla dikkat çekiyor. Normal floresanların kullanım ömrü 8.000 saat ile sınırlıyken LED floresanlar 80.000 saate varan kullanım ömrü sunuyor. LED ışıklandırma sistemlerinin bakım, onarım ve işletme giderleri azaltmasının yanında, çabuk ısınmamaları, bulunduğu ortamın da çabuk ısınmasını engelliyor.

Floresan LEDler flaman** içermedikleri için kırılmayan bir yapıya sahip. Bu sayede darbelere karşı da dayanıklı olan LED floresanlar istenmeyen kırılma ve çatlamalara karşı da avantaj sağlıyor. Floresan LEDler UV, radyasyon ve karbondioksit ile civa içermiyor. Bu sebeple hem sağlığa zarar vermiyor hem de karbondioksit salınımı olmadığı için çevreyi koruyor.


LEDli sistemler çalışmak için balast ve startere ihtiyaç duymuyor. Balast olmadığı için reaktif enerji harcaması da önlenmiş oluyor. Güçlü elektronik yapıları ile 85-265V AC şebekelerde hiçbir ilave cihaza gerek duymadan direk çalışabilen LED floresanlar, büyük ve küçük gerilim dalgalarından da etkilenmiyor.

Çevreci, uzun ömürlü, konvansiyonel bütün ışık kaynaklarına göre elektrik tüketimde yüksek tasarruf sağlayan ve birçok ülke yönetimi tarafından teşvik edilen LED Floresanlar,Türkiyede de gün geçtikçe yaygınlaşıyor.

* Balast: Gaz deşarjlı lambalarla birlikte kullanılan, lambanın yapısı içinde bulunan, akım sınırlayıcı materyal.

**Flaman: Ampul içindeki sıcağa dayanıklı ince uzun ve direnci fazla olan bir tele denir.


Geri Dön