Genel

Neoplast Grup, Balkan ülkelerine boru ihracatı yapacak!

Kırşehir Organize Sanayi Bölgesinde, 35 bin metrekare arazi üzerine kurulan ve Temmuz ayında üretime başlayan Neoplast Grup Boru ve Plastik Şirketinin ürettiği borular Irak, Gürcistan, Arnavutluk ve Balkan ülkelerinde pazarlanacak

Kırşehir Organize Sanayi Bölgesinde, 35 bin metrekare arazi üzerine kurulan ve Temmuz ayında üretime başlayan Neoplast Grup Boru ve Plastik Şirketinin ürettiği, kanalizasyon, köprü gibi çeşitli alanlarda kullanılan koruge borulara, Irak, Gürcistan, Arnavutluk ve Balkan ülkeleri talip oldu.

Şirketin sahibi Ayhan Özdemir, AA muhabirine yaptığı açıklamada, şirket olarak ülkede en büyük çaplı koruge boruyu kendilerinin üretmeye başladıklarını, Irak, Gürcistan, Arnavutluk ve Balkan ülkelerinden teklif aldıklarını, yakında bu ülkelere boru satacaklarını söyledi.

Ürettikleri boruların "TSE 12132" belgesine sahip olduğunu ifade eden Özdemir, 13,5 metre uzunlukta, 2 metre çapında ve tek parça olarak üretim yaptıklarını anlattı. En büyük çaplı koruge boruyu Türkiyede ilk kez kendilerinin ürettiklerini ifade eden Özdemir, ürettikleri boruların 2 bin milimetre çapa ve 40 bar gibi yüksek basınca dayanıklı olduğuna dikkat çekti. Türkiyede ilk kez 200 derece sıcaklığa kadar ve korozyona dayanıklı jeotermal boru üretimi yaptıklarını belirten Özdemir, teklif üzerine Çin ile boru yapımında kullanılan makinelerin üretimi için ortaklık imzaladıklarını kaydetti.

Özdemir, günlük 600 metre boru üretimi kapasitesine sahip olduklarını ifade ederek, yapımı devam eden bazı hidro elektrik santrallerinin boru ihtiyacını karşılamak için protokoller de yaptıklarını, hedeflerinin dünyaya açılmak olduğunu sözlerine ekledi.

AA