03 / 05 / 2024

Nesrin Göken: Finansman sorunu satış pazarlamaya henüz yansımadı!

Nesrin Göken: Finansman sorunu satış pazarlamaya henüz yansımadı!

Dekon İnşaat Satış ve Pazarlama Direktörü Nesrin Göken, Emlakkulisi.com Sektör Buluşmaları toplantısında konut sektörünün geldiği son durum hakkında değerlendirme yaptı...




Geçtiğimiz hafta gerçekleştirilen Emlakkulisi.com Sektör Buluşmaları toplantısında söz alan Dekon İnşaat Satış ve Pazarlama Direktörü Nesrin Göken, Proje geliştirme, satış pazarlama ve finansmanın birbirinden kopuk olduğunu ifade etti...



Dekon İnşaat Satış ve Pazarlama Direktörü Nesrin Göken'in konuşması şu şekilde;


"2002 senesinden beri inşaat sektörünün hem satış pazarlama hem de üretim kısmında aktif olarak çalışan bir mimarım. Tabi şu anda izlediğim kadarıyla aslında hepimizin bildiği konular dillendirildi. Önemli olan ne yapacağımız kısmı. Benim izlediğim bir şey var şu anda. Küresel ekonomi ve finansal krizin artık dünya çapında olmasıyla beraber artık bizim de global düşünmemiz gerektiğini görüyorum. onun için hem ülkemizi, hem şehrimizi, hem sektörümüzü "nasıl kurtaracağız" kısmında hepimizin şapkasını önüne alıp düşünmesi gerekiyor. 


Proje geliştirme, satış pazarlama ve finansmanın birbirinden kopuk olduğunu görüyorum. Herkes aynı şeyi düşünmüyor. Bunu birleştirmek içi ne yapmalıyız? Bunlar birbirinin ayrılmaz parçaları. Bu ayrılmaz parçaların gelişimlerinde tabi pazarlamanın satışa katkısı, satışın finansmana desteği, üretici firmanın da bu konudaki memnuniyetiyle bu iş çözülecek. Ezberler artık bozuldu. İhtisaslaşmalar gerekiyor. İnşaat sektörü dediğimiz zaman sadece konut sektöründe bahsetmiyoruz. Ama konut sektörü çok önemli bir birim. gördüğüm kadarıyla çoğumuz konutçuyuz. Ve beni memnun eden kısmı da pozitif bakıyor olabilmeleri. İnşallah daha iyi üretimlerle, daha iyi fikirlerle, daha iyi çözümlerle götürebilmemiz. Bilhassa pazarlamaya çok iş düşmektedir. Satışın sıkıntıları çok iyi gözlenmeli. Türkiye'deki en büyük sorun finansman şu anda. Bunun henüz satış pazarlamaya yansımadığını görüyorum. Ama gemi su alıyor. bu su almayı önlemek de artık bu iki birimin çok daha iyi öneride olması. İyi öneriler getirmesi, ihtisaslaşması, sözlerin ve çözümlerin geçerli olması ve uzun vadede olması, çok hızlı düşünebilmek ve kendini güncellemek çok önemli bu konularda. 


İletişim ağlarının da değişmesi gerek. Sizlere de çok fazla iş düşüyor. Hep beraber inşallah daha sonraki platformlarda bunları da konuşacak olmayı diliyorum."





Geri Dön