08 / 05 / 2024

Nesrin Yardımcı İstanbul'da çelik devlerini buluşturuyor!

Nesrin Yardımcı İstanbul'da çelik devlerini buluşturuyor!

Çelik Yapılar 2010 Kültür ve Sürdürülebilirlik Sempozyumu ve Avrupa Yapısal Çelik Birliği'nin Genel Kurulu nedeniyle İstanbul´da gerçekleşecek



Avrupa Yapısal Çelik Birliği'nin (ECCS) ve Türk Yapısal Çelik Derneği'nin (TUCSA) birlikte düzenlediği 'Çelik Yapılar 2010 Kültür ve Sürdürülebilirlik Sempozyumu' ve Avrupa Yapısal Çelik Birliği'nin Genel Kurulu nedeniyle 21-24 Eylül 2010 tarihlerinde İstanbul´da gerçekleşecek.

Zoppini açılışa katılacak
Etkinliklerin 20 Eylül Pazartesi günü dünyaca ünlü İtalyan Mimar Alessandro Zoppini'nin sergisinin açılışıyla başlayacağını söyleyen Avrupa Yapısal Çelik Birliği ve Türk Yapısal Çelik Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Nesrin Yardımcı, "Sempozyumun açılması da Zoppini'nin konuşmasıyla olacak. Sempozyum iki paralel oturum da gerçekleşecek. Oturumların biri mühendis, diğeri de mimarlar için olacak. Çelik yapılar, kültür ve sürdürülebilirlik konuları işlenecek. Burada kültür aslında çelik yapıların geçmişini anlatıyor, sürdürülebilirlik de günümüz koşullarındaki ağırlığını gösteriyor" dedi.

Prof. Dr. Nesrin Yardımcı, "22 Eylül'de bildiri sunumlarının ardından Avrupa Çelik Köprü Yarışması'nda dereceye giren eserlerin sahiplerine ödülleri verilecek. Bu yarışmaya Türkiye'den iki köprü katılmıştı. Biri Yapı Merkezi'nin Sudan'da inşaa ettiği köprü. İkincisi Samsun'da yapılan Eynel Köprüsü. Bunlar dereceye giremedi. Ama Yapı Merkezi'nin köprüsünü burada sunuma aldık. Gala yemeği için restorasyonunda çeliğin başarılı bir şekilde kullanıldığı Esma Sultan'ı mekan olarak belirledik. Biz yıllardan buyana tarihi eserlerin restorasyonunda çeliğin kullanılmasını öneriyoruz. Esma Sultan Yalısı bunun en güzel göstergesi" açıklamasında bulundu.
Dünya çelik üreticilerini eylül ayında 100'den fazla çelik üreticisi, çelik sektöründe faaliyet gösteren kuruluşların profesyonel yöneticileri ve bu alanda eğitim veren üniversitelerin öğretim görevlilerini İstanbul'da bir araya getiren çelik günlerinde sempozyumun bine yakın kişiyi ağırlaması bekleniyor.

Geçen yıl İspanya'da yapılan genel kurul, önümüzdeki yıl da Almanya'da düzenlenecek. Genel Kurul'un bu yıl Türkiye'de yapılmasının en önemli nedeni Avrupa Yapısal Çelik Birliği'ne bir Türk'ün, üstelik de bir kadının başkanlık etmesi. 50 yıllık Avrupa Yapısal Çelik Birliği'nin 'İlk Kadın Başkanı' olan Prof. Dr. Nesrin Yardımcı, 2010 Avrupa Kültür Başkenti'de olan İstanbul'un bu yıl hem genel kurula hem de sempozyuma ev sahipliği yapması için büyük uğraş verenlerden. Bu arada Yardımcı, 24 Eylül'de de dönem başkanlığını Almanya'ya bırakacak.
Emlakkulisi

Geri Dön