22 / 07 / 2024

Nestavilla'da 35 bin TL'ye!

Nestavilla'da 35 bin TL'ye!

Nestavilla, yüzbinlerce liralık villaları aratmayacak konforda 'prefabrik ev'ler yapıyor




Özellikle yazlık olarak büyük talep gören evler ortalama 15 günde teslim ediliyor. Sökülüp taşınabilen evler, ortalama 35 bin TL'ye mal oluyor

35 bin TL'ye villa tipinde bir yazlık yaptırabilir misiniz? Üstelik 15 günde... Bakıldığında çok mümkün görünmese de Türkiye'de prefabrike ve hafif çelik yapı sektörünün en büyük şirketlerinden Vefa Group'un prefabrik konut markası Nestavilla, bunu gerçekleştiriyor. Nestavilla, 2006 yılından bu yana daha çok ikinci ev diye adlandırılan yazlık ya da çiftlik tipi evleri prefabrik sistemle yapıyor. Üstelik bakıldığında 500 bin TL'lik villaları aratmayacak şekilde. Özellikle son dönemde krizin de etkisiyle alımgücü azalan, çok ciddi harcamalardan kaçınan ama aynı zamanda yazlık bir bölgede ev isteyen tüketici için fırsat sayılabilecek bu yapılar, yaz yaklaşırken büyük talep görmeye başladı.
Nestavilla'nın daha çok yazlık konseptinde evler yaptığını belirten Nestavilla Kurumsal Satış Yöneticisi Özgül Yücel, Nestavilla'nın konutlarının istendiği zaman basit şekilde sökülüp taşınabildiğini söyledi. Prefabriğin ön üretimli hazır konut anlamına geldiğini ifade eden Yücel, "Fabrikada tüm detaylar çözülüyor, inşaata gerek kalmadan ev parça parça monte edilerek kuruluyor" dedi.
Yaz yaklaşırken siparişlerin de ciddi oranda arttığının altını çizen Yücel, elinde uygun bir arsası olan müşterinin gelip, istediği ev tipini seçtikten sonra 15 gün içinde teslimatı yaptıklarını söyledi.

Yaza doğru talep katlandı
Özellikle nisan, mayıs aylarında showroom'larının dolup taştığını anlatan Yücel, bu aylarda talebin bir buçuk kat arttığının da altını çizdi. 100 kişilik bir profesyonel montaj ekipleri olduğunu belirten Yücel, "Ekibimiz gidip evin parçalarını hatasız şekilde monte ediyor. Tek katlı binalar ortalama 15, çift katlılar 20 günde bitiyor. Müşteri bize kendi projesini de getirebilir. 100 metrekare tek katlı bir ev ortalama 35 bin TL'ye maloluyor" diye konuştu. Yücel, en fazla Şile, Ağva, Tuzla, Tekirdağ, Çanakkale ve İzmir'e ev kurduklarını ifade etti.

Samsun yaylalarında...
Ayda ortalama 30 bin metrekare üretim yaptıklarını ifade eden Yücel, şunları söyledi: "Bizim sistemlerimizin bir diğer önemli özelliği de üç iklim bölgesine hitap ediyor. Dördüncü bölge en soğuk iklimdir, Ağrı, Erzurum, Van gibi. Bunlar dışında her yere taşıyabiliriz evlerimizi.
Samsun ve Sivas'a kadar gittik şu ana kadar. Samsun yaylalarında bile varız yani. Hatta yaz-kış oturuyorlar. Kışın da oturulabilmesi için sistemimizi ona göre ayarlayabiliyoruz. Mesela Tuzla'da iki tane iki katlı villa yaptık en son. Prefabriğin üst kademesini yapıyoruz. Türkiye'de 1999 depreminden sonra prefabrik uygulamaları tanıdı çoğu insan. Tabii o zamanlar çok kötüydü. Malzemeler bile doğru değildi ve kötü bir izlenim oluştu prefabrikle ilgili. Ama şu anda bizim kurduklarımız, dışarıdan bakıldığında bir villa görünümünde."
Kurdukları prefabrik evlerin ömrünün ortalama 30-35 yıl olduğunu vurgulayan Yücel, çok dayanıklı malzemeler kullandıklarını ve bakımlarının da sadece boya olduğunu ifade etti. Şu anda iki fabrikada üretim yaptıklarını anlatan Yücel, bir fabrika daha açmaya hazırlandıklarını söyledi.
Bu fabrika da tamamlandığında üretimi üç katına çıkartmayı hedeflediklerini aktaran Yücel, önümüzdeki dönemde Kazakistan ve Libya gibi yoğun olarak hizmet verdikleri bölgelerde de fabrika açabileceklerini dile getirdi. Prefabrik konut kullanımının özellikle Almanya ve ABD'de çok yaygın olduğunun aytını çizen Yücel, "Avrupa'da bu sistemin tarihi çok eskiye dayanıyor. Özellikle Almanya'da prefabrik evlerde yaşıyorlar yaz-kış. Çünkü çok daha kaliteli üretim. Biz de birçok teknolojiyi onlardan alıyoruz zaten" dedi. 

Şantiyede bile lüks yaşam!
Nestavilla'da sadece konut değil, özellikle yurtdışı inşaat projelerinde üst düzey yönetici ve mühendisler için şantiyelere lojmanlar da yaptıklarını anlatan Yücel, "Özellikle, Libya ve Cezayir'de ciddi bir talep var. Örneğin bir inşaat yapılacak ve burada 50 mühendis görev yapacak. Onlara lojman yaptırıyor inşaat firmaları. Böylece şantiyede bile üst düzeyde yaşam konforu sağlıyoruz" diye konuştu. Bu yılki hedeflerinin şu anda ayda 30 bin metrekare olan üretimi 50 bin metrekareye çıkartmak olduğunu belirten Yücel, ağırlıklı olarak Ortadoğu'da çalıştıklarını söyledi. Üretimin yüzde 60'ını ihraç ettiklerini aktaran Yücel, bu yıl yüzde 80'e çıkartmayı hedeflediklerini kaydetti.
Nuriye Doğu / Radikal

www.nestavilla.com

0 216 390 47 77

 

 

Konu ile ilgili basında yer alan diğer haberler

 

35 bin liraya konut imkanı...

Kendi arsası üzerinde ev yaptırmak isteyenlerin prefabrik konuta ilgisi son 3 ayda iki kat artış gösterdi...Bir dönem yalnız şantiyelerde kullanılan veya hızlı çözüm sunduğu için deprem sonrası tercih edilen prefabrik yapılar, artık konut olarak da ilgi çekmeye başladı. Türkiye prefabrik yapı pazarında konut segmentinin yılda ortalama 250 adetlik satış grafiği, 10 milyon TL'lik payla henüz çok küçük olsa da son 1-2 yıldır giderek yükselen bir talep gözlemleniyor. Örneğin, Vefa Group'un 2006'da sektörde faaliyet göstermeye başlayan markası Nestavilla cirosunun yüzde 60'ını yurtdışından elde ediyor. Ancak, markanın Kurumsal Satış Yöneticisi Özgül Yücel, son aylarda Karadeniz yaylalarından Şile'deki yazlıklara kadar pek çok farklı bölgeden gelen yurtiçi talebin de hızlandığını söylüyor.

150 METREKARELİK DUBLEKS 60 BİN TL

Nestavilla'nın 3 iklim bölgesinde kullanılabilir olduğuna dikkat çeken Yücel, bu hazır konutların nasıl inşa edildiğini şöyle anlatıyor: "Vefa Group'un Tuzla ve Sultanbeyli'de iki fabrikası var. Buralarda paneller ve malzemeler üretiliyor. Nestavilla, dışında 12 milimlik zırhlar olan betopan panellerden inşa ediliyor. Her yere kaplanan derzler ısı yalıtımı da sağlıyor. Ancak bu malzemenin uygun olmadığı daha soğuk iklim bölgeleri için de Steelife markalı konutlarımız var. Arsası olan tüketiciler bize gelip başvurdukları andan itibaren 100 metrekarelik tek katlı bir evi 35 bin TL'ye 1 ay içinde tamamlayıp teslim edebiliyoruz. İki katlı 150 metrekarelik evlerde bu fiyat 60 bin TL oluyor ve süre 15 gün daha uzuyor. Ruhsat prosedürü ise betonarme yapılarla aynı."

ORTA GELİR GRUBU ARSA DEĞERLENDİRİYOR

Yücel, özellikle yazlık konut olarak düşünülen Nestavilla'ya en büyük talebin elinde hazır arsası olan orta gelir grubundan ve emeklilerden geldiğini belirtiyor. "Sinop'tan Trabzon'a kadar Karadeniz yaylalarında,  İzmir  ve Ege'de, Ömerli, Şile, Tekirdağ, Silivri, Saros, Yalova bölgelerinde pek çok uygulama yaptık" diyen Yücel, prefabrik yapıların demonte sistemle kurulması ve taşınabilir olması nedeniyle avantaj sağladığını da kaydediyor. Yücel, "Nestavilla'nın ömrü 30-35 yıl. Ama betonarme yapılar gibi bakım yapılırsa bu süreye 10 yıl daha eklenebiliyor" diyor.

İlk çeyrekte talep iki kat artış gösterdi

Türkiye'de tüketicinin prefabrik yapılar konusunda bilinçlendiğini ve talebin arttığını belirten Özgül Yücel, "Bu yıl ilk çeyrek satışlarına baktığımızda, önceki dönemlere göre talebin iki kat
artış gösterdiğini görüyoruz" diyor. Bu konuda tavsiyenin önemli olduğunu vurgulayan Yücel, 2010'da yüzde 100 büyüme hedeflediklerini ve ihracat paylarını da yüzde 60'tan 80'e çıkarmayı planladıklarını anlatıyor. Yücel, prefabrik yapılar için konut kredisi kullanmanın söz konusu  olmadığını hatırlatarak, "Ancak hazırda parası olmayan pek çok müşterimizin tüketici kredisi çekerek bize geldiğini gördük" diyor.

Mühendislere lojman!

Nestavilla'nın yurtdışında büyük ilgi topladığını belirten Özgül Yücel, şöyle konuşuyor: "Konut kullanımının dışında şantiyelerde kurulan kamplar için de satış yapıyoruz. Rönesans'ın Libya'da yaptığı bir inşaatta ve Summa'nın inşaatlarında şirket mühendisleri için Nestavilla lojmanlar inşa ettik. İtalyan Astaldi firması için de Cezayir'de 80 lojman yaptık. Firmalar, zorlu iklim koşullarında çalışanlarını rahat ettirmek istiyor. Sonra da binaları taşıyıp başka şantiyeye götürüyorlar."

`Kaddafi bile istedi Güney Fransa'dan Angola'ya uzandık'

Özgül Yücel, konut talebinde yurtdışındaki en büyük pazarlarının tartışmasız Libya olduğuna dikkat çekiyor. Yücel, bir süre önce, Libya Devlet Başkanı Kaddafi'nin Odac ve Lidco şirketleri vasıtasıyla kendilerinden 70  konutluk bir iş talep ettiğini belirterek, "Libyalı vatandaşlara Nestavilla konut yapmamızı istediler. Libya gerçekten 1 numaralı müşterimiz" diyor. Bu ülkeyi Cezayir'in izlediğini kaydeden Yücel, şöyle devam ediyor: "Dubai'de Alhabtoor isimli bir çözüm ortağımız oldu. Bize talepleri iletiyor. Burada da ilgi çok fazla. Azerbaycan, Türkmenistan, Gürcistan, Irak'a da konut satışlarımız oluyor. Özellikle Azeriler ile iyi bir iletişimimiz var. Güney Fransa'daki yazlık bölgelerde satışlarımız oldu. Çin çok kalitesiz, Avrupalı şirketler de  pahalı üretim yaptığı için internet ve fuarlardan bizi buluyorlar. Afrika'dan, Angola ve Nijerya'dan bile talep aldık. Fiyatlar yurtdışı için de aynı. Sadece montaj istendiğinde yüzde 10 artıyor."
Habertürk


Geri Dön