28 / 04 / 2024

Netenyahu'ya yeni rezidans yapımı onaylandı!

 Netenyahu'ya yeni rezidans yapımı onaylandı!

İsrail Bakanlar Kurulu, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu için başbakanlık konutu olarak kullanmak üzere yeni bir rezidans yapımı ve uçak alımı yönünde yapılan teklifi onayladı.



- İsrail Bakanlar Kurulu, Netanyahu için başbakanlık konutu olarak kullanmak üzere yeni bir rezidans yapımı ve uçak alımı kararını onayladı


- İsrail Başbakanı Netanyahu:

- "İsrail devleti, Yahudi ve demokratik bir devlettir. Temel hukuk devletin demokratik yönüne tam ifade tanır. Bunu İsrail’de yaşayan her vatandaşa eşit haklar sağlayarak yapıyoruz"

KUDÜS (AA) - İsrail Bakanlar Kurulu, Başbakan Binyamin Netanyahu için başbakanlık konutu olarak kullanmak üzere yeni bir rezidans yapımı ve uçak alımı yönündeki teklifi onayladı.


Bakanlar Kurulu toplantısı öncesinde konuşan Netanyahu, Arap-İsrail savaşları sırasında toprakları elinden alınarak sürgün edilen Filistinlilerin hak iddia etmelerinin önüne geçmek amacıyla "İsrail’in bir Yahudi devleti olduğu yönünde yasa" çıkarmaya hazırlanan hükümetin kararını savundu.


Netanyahu, şunları söyledi:


“İsrail devleti, Yahudi ve demokratik bir devlettir. Temel hukuk, devletin demokratik yönüne tam ifade tanır. Bunu İsrail’de yaşayan her vatandaşa eşit haklar sağlayarak yapıyoruz. Temel yasalar iki ana kanun aracılığıyla yapılır. Temel hukuk, insanlık onuru ve özgürlüktür.”


İsrail devletinin Yahudilerin bir ulus devleti olduğunun temel hukuklarında tam olarak ifade edilmediğine işaret eden Netanyahu, “Yeni hazırlanan yasa taslağı bu anlamı sağlayacaktır. İsrail’in bayrak, marş, dil ve ulusal tecrübeleri gibi temel bir kanun olma niteliğini taşıyacaktır” dedi. 


Netanyahu ayrıca yeni hazırlanacak kanunla ülkede Yahudi olmayanların da bu yasada eşit haklara sahip olacağını ancak ülkenin bir Yahudi devleti olduğu ifadesinin yer alacağını sözlerine ekledi.


- Yeni uçak, yeni ev 


Bakanlar Kurulu toplantı sonunda, Cumhurbaşkanı Şimon Peres ve Başbakan Netanyahu’ya resmi seyahatlerinde kullanmak üzere yeni birer özel uçak alınması kararını onaylarken;  Netanyahu için başbakanlık konutu olarak kullanmak üzere yeni bir rezidans inşa edilmesini de karara bağladı.


Öte yandan toplantıda İsrail vatandaşlarının her yıl ödemek zorunda olduğu 300 şekellik (160 TL) TV lisans vergisinin gelecek yıldan itibaren kaldırılması kararı alındı.


AA


Geri Dön