28 / 04 / 2024

Kütahya'ya yeni cezaevi yapılacak!

Kütahya'ya yeni cezaevi yapılacak!

Kütahya'ya yeni cezaevi yapılacak. Kütahya Cumhuriyet Baş savcısı Atilla Aslan Kütahya'ya yeni Adalet Sarayından sonra yeni cezaevinin de verinin belirlenmesine yönelik çalışmaların tamamlandığı müjdesini verdi.



Basın mensuplarının ziyaretinde konuşan Kiitahya Cumhuriyet Başsavcısı Atilla Aslan, Parmahfiren mevkiinde yeni çevre yoluna yakın bir noktada yeni Kütahya cezaevinin yapılacağını, bu cezaevinin işyurtları bakımından Kütahya ekonomisinede büyük katkı sağlayacağı söyledi. 


BASIN MENSUPLARINDAN BAŞSAVCIYA ZİYARET


Basın mensupları, Kütahya Cumhuriyet Atilla Aslan'ı makamında ziyaret etti. 

haber ajansı yetkilileri, gazeteler, televizyonlar ve radyoların temsilci ve muhabirleri katıldı. Ziyarette çalışmalar hakkında bilgi alışverişinde bulunuldu. Başsavcı Atilla Aslan 'Bugüne kadar basın kuruluşlarına doğru bilginin servis edilmesi noktasında yardımcı olduklarını, bundan sonra da olmaya devam edeceklerini söyledi. 


YENİ CEZAEVİNİ KÜTAHYA'YA KAZANDIRACAĞIZ


Kütahya Cumhuriyet Başsavcısı Atilla Aslan 'Bizim mevcut E Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumumuz şu anda Türkiye'nin en büyük işyurduna sahip bir cezaevidir. Çini üretimi konusunda öncü ve diğer cezaevlerini kalifiye personel ve malzeme noktasında destekler bir konumdayız, ancak mevcut cezaevinin şartlarının daha da iyileştirilmesi ve yeni cezaevi yapımı için yapılan çalışmalar nihayet sonuçlandı, girişimlerimiz sonucunda Kütahya Belediyesi tarafından imar planı tadilatıda yapılarak Parmakören mevkiinde Dumlupınar Üniversitesine ile yeni çevreyolu arasındaki bir mevkiide 210 dönümlük bir arazide tahsis tamamlandı, zemin analizleri yapıldı, inşallah 2015 yılında ihale sürecide tamamlanarak temeli atılır. 

Mevcut yerin gerektiğinde kampiis cezaevi olabilecek bir konumda bulunması, yol, su ve elektriğin getirilmesi gibi ilave maliyetler gerektirmemesi ve planlanan çevre yolunada yakın olması gibi avantajları bulunduğundan daha önce cezaevi yapımı için düşünülen ve hatta imar planına da işlenen diğer üç arsanın tahsisinden vazgeçilmesi için yazışmaların yapıldığını" belirtti. 


Akiş Gazetesi


Geri Dön