12 / 10 / 2024

Nevşehir'de icradan 1 milyon 520 bin TL'ye satılık un fabrikası!

Nevşehir'de icradan 1 milyon 520 bin TL'ye satılık un fabrikası!

Gülşehir İcra Müdürlüğü, Gülşehir İlçesi, Çayır Mahallesi, Tabur 1. Dere Mevkii, 412 ada, 7 parselde yer alan 10 bin 241 metrekare alanlı 5 aktlı betonarme un fabrikası ile hizmet binası ve tarlasını satışa sunuyor. Taşınmazların toplam tahmini bedeli 1 m




Gülşehir İcra Müdürlüğü tarafından verilen ilan şu şekilde;

T.C. GÜLŞEHİR İCRA MÜDÜRLÜĞÜ'NDEN TAŞINMAZIN AÇIK ARTIRMA İLANI

Dosya No:2010/67 Tal.

1- TAPU KAYDI : Gülşehir ilçesi, çayır mah, tabur 1.dere mevkii, 412 ada 7 parsele kayıtlı 10.241,95 m2 büyüklüğünde tapu kaydında 5 katlı bet.un fab ve hiz bin ve tarla gözükmektedir.

2- İİK.127 MD.GÖRE SATIŞ İLANININ TEBLİĞİ : Adresleri tapuda kayıtlı olmayan (Mübrez Tapu Kaydında belirtilen) alakadarlara takip borçlularına gönderilen tebligatların tebliğ imkansızlığı halinde iş bu satış ilanı tebliğ yerine kaim olmak üzere ilanen tebliğ olunur;

3- İİK.151.142. MD.GÖRE SIRAYA ŞİKAYET ve İTİRAZ : Uygulamaya aykırılığı nedeniyle alacağa mahsuben ihalenin yapılması veya satış bedelinin İİK 135 md cümlesinde ipotek alacaklısına ödenmesi durumunda.alakadarların satışı takip ederek İIK.142 md.göre şikayet ve itirazları olanın, bu hakkını 7 gün içerisinde kullandıklarına dair dosyamıza derkenar, ibraz etmeleri İİK.83, 100, 142, 151, MK, 789, 777 md göre ayrıca tebliğ olunur.

ÖZELLİKLERİ: Taşınmazın Hissesi Tamdır:

1- UN FABRİKASI Betonarme yapı sistemi ile yapılmış 3 sınıf B gurubu yapı bodrum zemin 1 normal 2,normal 3,tattan ibaret olan fakat 3,katı alt katlara göre daha küçük binadır.Bina içi ve dışı boyalı pencereleri ve kapıları demir doğramadır. Binada çatı bulunmamaktadır.oturum alanı 155 m2 dir.

2- UN DEPOSU Betonarme yapı sistemi ile yapılmış 2.sınıf B gurubu yapı olan zemin ve normal 1.kattan ibaret içi ve dışı sıvalı çatısı bulunmamaktadır, oturum alanı 304 m2 dir.

3- HİZMET BİNASI Yığma yapı sistemi ile yapılmış 3.Sınıf A gurubu yapı tek katlı içi ve dışı boyalı üstü ahşap çatılı kiremit örtülü bina içinde idari odalar, mutfak, banyo, wc ve benzeri üniteler bulunmaktadır. Bina taban kaplaması karo,ıslak mahaller seramik kaplamadır. Pencereler Pvc, iç kapılar ahşap dış kapı çelik kapı olup oturum alanı 122 m2 dir.

4- HUBUBAT DEPOSU Bir kısmı yığma bir kısmı betonarme 2,sınıf B gurubu yapı sistemi ile kat yüksekliği 4 metrenin üzerinde olacak şekilde yapılmış Duvarlarının bir kısmı biriket,bir kısmı ocak taşı kullanılarak yapılmış tek katlı, çatısız iç sıvası ve boyası olmayan bina olup oturum alanı 892 m2 dir.

5- MANDIRA BİNASI Yığma yapı sistemi ile duvarları briket kullanılarak yapılmış 1 .sınıf B gurbu basit bir yapıdır.Üzeri ahşap çatılı.çatı üzeri kremit kaplama tek katlı olup oturum alanı 123 m2 dir.

6- BASİT DEPO Fabrika binası arkasında basit, sıvasız, üstü sac kaplama olan 1 .Sınıf B gurubu 36 m2 yapı alanına sahip depo.

7- TAŞINMAZ Etrafında çevre duvarı,bahçe içerisinde kamelya,çeşitli cins ve ebatta ağaçlar mevcuttur.

8- MAKİNE AKSAMI 8 adet tam otomatik vals, 2 şer adet posta çöp sasörü ve yıkama sasörü,kabuk soyucu.dik yıkama kurutma,triyör,tarar,aspiratör,tav makinası 4 adet kontrol eleği, yıkama kurutma.tartibatları,kurutma sistemleri ve diğer un fabrikasında bulunan sistem motor ekipmanları mevcuttur.

9- Söz konusu taşınmaz her türlü belediye hizmetlerinden yararlanır, Ana yol kenarındadır.

İMAR DURUMU : imar Planı İçerisindedir.

Satış Saati : 10:00 - 10:10 Arası   
MUHAMMEN BEDELİ: 1.520.311, YTL

Satış Şartları

1- Satış 31.05.2011 günü yukarıda belirtilen saatler arasında Gülşehir Adliyesi açık artırma suretiyle yapılacaktır. Bu artırmada tahmin edilen değerin %60'ını ve rüçhanlı alacaklılar varsa alacakları toplamını ve satış ve paylaştırma giderlerini geçmek şartı ile ihale olunur. Böyle bir bedele alıcı çıkmazsa en çok artıranın taahhüdü saklı kalmak şartiyle 10.06.2011 günü aynı yer ve saatler arasında ikinci artırmaya çıkarılacaktır. Bu artırmada da rüçhanlı alacaklıların alacakları toplamını, satış ve paylaştırma giderlerini geçmesi ve, artırma bedelinin malın tahmin edilen kıymetinin %40'ını bulması lazımdır. Böyle bir bedelle alıcı çıkmazsa satış talebi düşecektir.

2- Artırmaya iştirak edeceklerin, tahmin edilen kıymetin %20'si nispetinde pey akçesi veya bu miktar kadar milli bir bankanın teminat mektubunu vermeleri lazımdır. Satış peşin para, iledir. Alıcı istediğinde 10 günü geçmemek üzere mehil verilebilir. Tapu alım harcı, damga vergisi, ile K.D.V. alıcıya aittir. Birikmiş vergiler satış bedelinden ödenir.

3- İpotek sahibi alacaklılarla diğer ilgililerin (*) bu taşınmaz üzerindeki haklarını hususiyle faiz ve masrafa dair olan iddialarını dayanağı belgeler ile on beş gün içinde dairemize bildirmeleri lazımdır. Aksi takdirde hakları tapu sicili ile sabit olmadıkça paylaştırmadan hariç bırakılacaktır.

4- Satış bedeli hemen veya verilen mühlet içinde ödenmezse icra iflas Kanununun 133 üncü maddesi gereğince ihale feshedilir, iki ihale arasındaki farktan ve %10 faizden alıcı ve kefilleri mesul tutulacak ve hiç bir hükme hacet kalmadan kendilerinden tahsil edilecektir.

5- Şartname, ilan tarihinden itibaren herkesin görebilmesi için dairede açık olup gideri verildiği takdirde isteyen alıcıya bir örneği gönderilebilir.

6- Satışa iştirak edenlerin şartnameyi görmüş ve münderecatını kabul etmiş sayılacakları, başkaca bilgi almak isteyenlerin yukarıda yazılı dosya numarasıyla müdürlüğümüze başvurmaları ilan olunur, iş bu ilan tebligat yapılamayan ilgililere tebligat yerine kaim olmak üzere ilan olunur. 12.04.2011


Zeynep Karabag/Emlakkulisi.com

Geri Dön