03 / 05 / 2024

Nexonya'dan 7 yeni proje!

Nexonya'dan 7 yeni proje!

Kurulduğu günden bu yana Ümraniye, Maltepe ve Çekmeköy’de toplam 166 yeni konut inşa eden Nexonya, toplam 105 villa ve 344 konuttan oluşan 7 yeni projesini de görücüye çıkardı.



Ali Koray Vural tarafından 2020'de temelleri atılan Nexonya, nitelik, enerji, gelecek, ortaklık, nedensellik, yenilikçilik ve amaç kavramları ile öne çıkıyor. 

Konu ile ilgili olarak aktarılan bilgilere göre “Nexonya’da Yaşam Var” mottosuyla kurulmış olan Nexonya, 40 senelik inşaat sektöründeki birikim sonucunda kuruldu. Kurulduğu günden itibaren Ümraniye, Maltepe ve Çekmeköy’de toplam 166 konutluk yeni proje inşa eden Nexonya, şu anda Sapanca, Şile, Ümraniye, Üsküdar, Çekmeköy ve Maltepe lokasyonlarında 7 aktif şantiyesiyle inşaat sektörünün öncü markaları arasına yazdırdı.

Paylaşılan bilgilere göre, 40 senedir inşaat sektöründeki ailesinin 3. kuşak temsilcileri olarak Nexonya markasını hayata geçirdiklerini dile getiren Nexonya Yönetim Kurulu Başkanı Ali Koray Vural, “40 senelik bilgi birikimimizi Nexonya markasına taşırken günün ve geleceğin ihtiyaçlarına uygun konut modellerini inşa etmeyi hedefledik. Ayrıca fayda üreterek, kaliteyi her adımda daha yukarıya taşımak ve insan ve çevreye kadim bir miras bırakmayı hedefliyoruz. Biz marka yolculuğumuzu insan ve yaşam üzerine kurguladık. Geleneksel değerlere olan saygımızla beraber sürekli şekilde yenilikçi fikirler ve modern teknolojilerle kendimizi de güncel tutuyoruz. Nexonya olarak temel hedefimiz, müşterilerin beğenisine yönelik olarak kaliteli, konforlu, kullanışlı, pratik ve estetik yaşam alanları sunmak” diye konuştu.

Nexonya dan 7 yeni proje!

BÜYÜMEYE DEVAM EDİYORUZ
 
Konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada kentsel dönüşüm projelerinin dışında sıfır konut ve villa projeleri de yaptıklarını dile getiren Nexonya Yönetim Kurulu Başkanı Ali Koray Vural, konut projelerinde kent içinde ulaşımı kolay, hastane, çarşı gibi hayatın dinamiklerine yakın lokasyonları, villa projelerinde de  mega kent İstanbul’a yakın lokasyonları tercih ettiklerini söyledi.

Açıklamasında 2022'de temellerini atmış oldukları toplamda 7 projenin satışa çıktığını ve satışa çıktıkları an projelerin yüzde 20’sinin satıldığını kaydeden Nexonya Yönetim Kurulu Başkanı Ali Koray Vural, “105 villa ve 344 konutluk toplamda 7 projemiz aynı anda aktif olarak sürüyor. Bizim bu projelerimizden Sapanca, bölgenin en büyük projesi konumunda bulunuyor. Ayrıca toplamdaki 7 projeye ilaveten Pendik ve Gebze’de inşa edeceğimiz toplamda 2 projeyle beraber toplamda 9 proje için 7,5 milyar TL’lik yatırımda bulunduk. 2022 içinde başlamış olduğumuz projelerimizin genel teslimat tarihleri ağırlıklı şekilde 2024'ün 2. yarısında olacak. Bankaların uygulamış olduğu yüksek faiz tutarı karşısında 50 aya ulaşan vadeler olarak uygun ödeme koşulları oluşturduk. Artan inşaat maliyetleri karşısında 
7 aktif şantiyemizle bir nevi sektöre duyduğumuz güveni de göstermiş oluyoruz” derken 2024 yılı içerisinde de Pendik ve Gebze’de yeni proje üretme hedeflerinin olduğuna da değindi.

Aktarılan detaylara göre Nexonya Yönetim Kurulu Başkanı Ali Koray Vural yaptığı açıklamada her sene artış göstermeye devam eden konut ihtiyacının sektörün büyümesi için bir avantaj olduğunu ve konut sektörünün yatırım aracı olma özelliğini koruduğunu da söyledi.

Nexonya dan 7 yeni proje!


KREDİ FAİZLERİ İNMELİ


Konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada son dönemlerde sık sık gündeme gelen kentsel dönüşüm projeleri hayata geçirdikleri için yeni kentsel dönüşüm yasası hakkında da değerlendirmeler yapan Ali Koray Vural, “6 Şubat depremlerinden sonra uzmanlar yaklaşan Büyük Marmara depremine vurgu yapsalar da Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı verilerine göre mega kent İstanbul’da toplamda 600 binlik konut ve iş yerinin acil bir şekilde dönüşmesi gerekli. Kentsel dönüşümde sıkıntılar salt çoğunluğun yakalamaması, finansmana erişim şeklinde konulardı. Yeni yasayla beraber bu sorunların büyük bir bölümüne çözüm kapısı aralanarak kentsel dönüşüm çalışmlarının hızlanmasını bekliyoruz” diye konuştu.

Yaptığı açıklamada konut fiyatlarındaki dengesiz artışın sonlandığını dile getiren Nexonya Yönetim Kurulu Başkanı Ali Koray Vural, konut satışlarının hızlanması için yüksek kredi oranlarının yüzde 1,50’nin altına inmesi gerektiğini de söyledi:

NEXONYA’nın aktif 7 projesi

Konut projeleri: 

Bonega – Üsküdar Beylerbeyi - 1 blok / 10 konut 
Nexonya Fergana – Maltepe – 11 blok / 240 konut
Element 2 – Ümraniye - 2 blok / 94 konut 


Villa projeleri: 
Sapanca Nefes / 46 villa / 3 farklı model villa tipi - malikane 
Sapanca Lake Villas / 19 villa  
Kuzey Villaları – Şile – 10 blok / 20 villa 
Azure Villas – Çekmeköy Reşadiye - 20 villa
 


Geri Dön