21 / 05 / 2024

Niğde Bor'da 6.9 milyon TL'ye satılık arsa!

Niğde Bor'da 6.9 milyon TL'ye satılık arsa!

Bor Belediye Başkanlığı, Niğde'nin Bor İlçesi'nde bulunan arsayı satışa çıkardı. Söz konusu arsanın satış bedeli 6 milyon 913 bin 208 TL olarak belirlendi.



Bor Belediye Başkanlığı, Niğde'nin Bor İlçesi'nde bulunan arsayı satışa çıkardı. Söz konusu arsanın satış bedeli 6 milyon 913 bin 208 TL olarak belirlendi.


TAŞINMAZ MAL SATILACAKTIR


(2886 SAYILI KANUNUN 35/A MD. KAPALI TEKLİF USULÜ)


Bor Belediye Başkanlığından:


1 - Mülkiyeti Niğde İli Bor İlçesi Bor Belediyesine ait İlçemiz Cığızoğlu Osman Efendi Mahallesi Kızılyer Mevkiinde bulunan pafta 58, ada 1404 parsel 5 de kayıtlı 27.652,83 m2 alanındaki (E-1,60, H-30,50 mt). İmarlı arsa 6.913.208,00 TL muhammen bedel üzerinden 2886 sayılı Devlet İhale Kanununun 35/a maddesine göre kapalı teklif usulü (Arttırma) ile satılacaktır.

2 - İhale konusu taşınmazın: Geçici teminatı muhammen bedelin %3'ü olup, 207.396,00 TL dir.

3 - İhale 04.04.2016 tarih ve saat 10:00'da PAZARTESİ günü Niğde İli Bor İlçesi Bor Belediye Meclis Toplantı Salonunda, Belediye Encümeni huzurunda yapılacaktır.

4 - Söz konusu arsa ihalesine ilişkin şartname ve ekleri mesai saatleri içerisinde Mali Hizmetler Müdürlüğümüzden 500,00 TL karşılığında temin edilebilir.

5 - İsteklilerden istenen (Dış Zarfın içine konacak) Belgeler:

a) Teklif Mektubu (şartname ekinde örneği mevcut)

b) Kanuni ikametgâh ve Tebligat adreslerini, T.C. Vatandaşlık Numaralarını bildirir belgelerini,

c) Yerleşim Yeri Belgesi (Nüfus Müdürlüğünden)

d) Nüfus Cüzdanı fotokopisi veya fotoğraflı onaylı sureti,

e) Noter Tasdikli İmza Sirküleri (2016 yılı )

f) İhale dokümanı satın alındığına dair makbuz,

g) Vekâleten iştiraklerde noterden tasdikli vekâletname,

h) İhale için geçici teminatın nakit olarak yatırıldığına dair TEMİNAT MAKBUZU veya Bor Belediyesine hitaben işin adına geçici teminat mektubu (limit içi - süresiz ve teyit yazılı)

i) Tüzel kişiler için: Ticaret Sicil Gazetesi fotokopisi, şirket yetkilisi olduğuna dair noterden alınmış yetki belgesi, Bağlı olduğu Vergi Dairesi ve Vergi Numarası,  Mevzuatı gereği kayıtlı olduğu Ticaret ve /veya Sanayi Odası Belgesi alarak ihaleye katılmaları şarttır.

j) Ortak girişim için: İsteklilerin ortak girişim olması halinde noter tasdikli ortak girişim beyannamesi ile ortaklarca imzalı ortaklık sözleşmesi, (ihale üzerinde kaldığı takdirde noter tasdikli ortaklık sözleşmesi verilir.) Ayrıca Ortaklığın bütün ortakları idare ile yapacakları ihale sözleşmesini şahsen veya vekilleri vasıtasıyla imzalayacaklardır.

k) Bağlı bulunduğu Vergi Dairesi Müdürlüğünden kesinleşmiş vergi borcunun olmadığına dair ilk ilan veya ihale tarihinin içinde bulunduğu yılda alınmış belge,

l) Kesinleşmiş SGK 'dan Sosyal Güvenlik Prim borcu olmadığına dair ilk ilan veya ihale tarihinin içinde bulunduğu yılda alınmış belge.

m) İhale konusu taşınmazın yerinde görüldüğüne dair isteklinin yazılı beyanı,

n) İhale Şartnamesinin her sayfasının “okudum, aynen kabul ve taahhüt ediyorum.” Şeklinde yazılı ve imzalanmış olacaktır.

o) Belediyemize herhangi bir mükellefiyetten dolayı borcu olanlar bu ihaleye katılamazlar. İstekliler Belediyemize borcu olmadığına dair “BORCU YOKTUR BELGESİ’ni ibraz etmek zorundadırlar.

6 - İhale Dosyası hazırlama şekli:

a) İç zarf: İç zarfa aşağıdaki belgeler konulacaktır.

1 - Teklif mektubu (İstekli tarafından imzalanacaktır, teklif rakam ve yazı ile açık olarak yazılması zorunludur. Kazıntı, silinti veya düzeltme bulunan teklifler geçersiz sayılacaktır.) İç zarf kapatıldıktan sonra zarfın üzerine isteklinin adı soyadı, ticaret unvanı ve açık adresi yazılacaktır. Zarfın yapıştırılacak kısmı istekli tarafından imzalanacak veya mühürlenecektir.

b) Dış Zarf: Dış zarfın içinde şu belgeler bulunacaktır.

1 - İç zarf

2 -  Belediyemizden temin edilen şartname (şartnamenin her sayfası onaylanacaktır.)

3 - İstenen diğer belgeler (Bütün bu belgeler dış zarfın içerisine konularak zarf kapatılıp üzerine isteklinin adı soyadı ile açık adresi ile teklifin hangi işe ait olduğu yazılacaktır)

7 - İhale kararı 15 gün içerisinde üst yönetici tarafından onaylanacak ya da iptal edilecektir.

8 - İhaleye 2886 sayılı Kanunun 6. maddesinde sayılanlar katılamazlar.

9 - İhaleye konu taşınmazın ihale onay tarihiden itibaren ihale edilen bedelin %30’unu peşin olarak Belediye veznesine yatırılacak, kalanı ise 29 Nisan 2016, 31 Mayıs 2016, 30 Haziran 2016, 29 Temmuz 2016, 31 Ağustos 2016, 30 Eylül 2016, 31 Ekim 2016 ve 30 Kasım 2016 tarihlerinde olmak üzere 8 eşit taksitler halinde Belediyemiz veznesine ödenecektir.

10 - Tebliğ tarihinden itibaren 3 gün içerisinde arsa bedelinin %30 peşinat kısmının ödenmemesi durumunda ihale iptal edilerek geçici teminat idareye irat olarak kaydedilir.

11 - İdaremiz ihaleyi yapıp yapmamakta ve uygun bedeli tespitte serbesttir.

12 - Şartnamede yazılı olmayan hususlarda 2886 sayılı Devlet İhale Kanunu hükümleri uygulanır.

13 - İhtilaf halinde Bor Mahkemeleri ve İcra Daireleri yetkilidir.

14 - Taşınmazların ihalesine teklif vereceklerin; şartnamede belirtilen maddelere uygun olarak hazırlayacakları ihale zarfını 04.04.2016 günü saat 10:00’a kadar Mali Hizmetler Müdürlüğüne alındı belgesi karşılığında teslim etmeleri zorunludur. Posta, kargo, telgrafla veya internet üzerinden yapılan müracaatlar kabul edilmeyecektir.

15 - Söz konusu arsa ihalesine ilişkin şartname ve ekleri mesai saatleri içerisinde Mali Hizmetler Müdürlüğümüzde ve Belediyemizin www.bor.bel.tr internet adresinde görülebilir.



Geri Dön