29 / 04 / 2024

Niğde Devlet Hastanesi 30 Eylül'de açılıyor!

Niğde Devlet Hastanesi 30 Eylül'de açılıyor!

TOKİ tarafından 46 Bin metrekare kapalı alan olarak yapılan 300 Yataklı Niğde Devlet Hastanesi inşaatı Eylül başı itibariyle sona ererek hastane yönetimine tesliminin ardından taşınma işlemi hızla devam ediyor..



300 Yataklı Niğde Devlet Hastanesi 30 Eylül tarihinde hizmete başlıyor. Eski binadan taşımanın başladığı söyleyen Niğde Devlet Hastanesi Yöneticisi Uz. Dr. Bahri Elmas, yeni binaya taşınmanın aşama aşama başladığını söyledi. 

Dr. Elmas, "Taşınma süresi içerisinde herhangi bir aksama olmaması durumunda 30 Eylül 2013 tarihinden itibaren hastanemizin Diyaliz ve MR hariç tüm birimleri yeni binada hizmet vermeye başlayacaktır" dedi.


TOKİ tarafından 46 Bin metrekare kapalı alan olarak yapılan 300 Yataklı Niğde Devlet Hastanesi inşaatı Eylül başı itibariyle sona ererek Hastane yönetimine tesliminin ardından taşınma işlemi hızla devam ediyor.Taşınma süresi ile ilgili bilgi veren Yönetici Elmas, "Niğde Devlet Hastanesi yeni binası Eylül 2013 itibarı ile teslim alınmış olup taşınma öncesi hazırlıklar tamamlanmak üzeredir. Yeni alımı yapılan tefrişat ve cihazların tamamına yakını yerleştirilerek çalışır duruma getirilmiştir. Halen eski hastanede kullanılmakta olan malzeme ve cihazlardan da taşınma sonrasında kullanılması gerekenlerin planlaması yapılmıştır. Taşınma sonrasında kullanılamayacak durumda olanların ise hurdaya ayırma işlemlerine başlanmıştır. 


Niğde Devlet Hastanesi hizmet veren kapsamlı tek hastanedir ve hasta yükünün tamamına yakınını çekmektedir. Halen çalışmakta olan bir sistemin başka bir binaya naklinin birçok sıkıntı ve problemi beraberinde getireceği beklenen bir durumdur. Ancak iyi bir planlama ile sıkıntıları asgari düzeye indirmek mümkündür. Genel Sekreterliğimiz bünyesinde hastanemizin yeni binaya taşınması ile ilgili gerekli tüm çalışmalar yapılarak taşınma planı hazırlanmış ve uygulamaya konulmuştur" dedi. (İHA) 


Anadolu


Geri Dön