02 / 05 / 2024

Nihat Ergün: Mobilya sektörü tasarımlarıyla öne çıkacak

Nihat Ergün: Mobilya sektörü tasarımlarıyla öne çıkacak

Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün, MOBESKO Mobilya Çarşısı'nı ve Kocaeli Valiliğini ziyaret etti



Köseköy Mahallesi'ndeki MOBESKO Mobilyacılar Çarşısı'na gelen Bakan Ergün, buradaki esnafla bir süre sohbet etti. Mobesko Mobilyacılar Çarşısı Yönetim Kurulu Başkanı Ramazan Baştürk'ten çarşı hakkında bilgi alan Ergün, burada yaptığı açıklamada, çarşının çok kısa bir sürede kurulduğunu ve hedeflere ulaşıldığını söyledi.

Buranın Türkiye'deki örnek mobilya merkezlerinden biri olduğunu belirten Ergün, "Burası çok daha farklı. Yani farklı nitelikte bir alışveriş merkezi. Hem diğer özelliklerinin görülebildiği hem de mobilya sektöründe hemen hemen Türkiye'de bütün markaların mağazalarının bulunduğu çok önemli bir yer" diye konuştu.

Bakan Nihat Ergün, MOBESKO Mobilya Çarşısı'nın sadece Kocaeli'ye değil çevre illere de hizmet verecek, cazibe merkezi olabilecek bir yer olduğunu kaydetti. Mobilya sektörünün Türkiye'de zaten güçlü olduğuna dikkati çeken Ergün, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Çok ciddi üretimimiz ve ihracatımız var. Çok güzel tasarımlar yapabildiğimiz bir alan. İşletmelerimiz mobilya tasarımında iyi ve dünyanın bir çok pazarında rahat bir şekilde girebiliyoruz. O yüzden mobilya sektörünü güçlü
sektörlerden biri olarak görüyoruz. Türkiye'nin her yerinde tasarımlarıyla kendisini göstereceği bir sektör ve pazarda çok canlı. Genç bir nüfusumuz var.

Bunlar evlenecek. Yuva kuracaklar. Bu nedenle baştan aşağı mobilyaya ihtiyaçları var. Geniş iç pazar var. Bu pazarda mobilya sektörünün canlı sektör olmasına katkı sağlıyor. Tüketim alışkanlıkları da değişti artık eskisi gibi değil. İnsanlar bir mobilya ile ömrünün sonuna kadar oturmuyorlar. Bir müddet sonra yeni modeller çıktıkça değiştirme ihtiyacı hissediyorlar. Bu da bir bakıma mobilya sektörü için önemli bir avantaj." Bakan Ergün, buradaki incelemelerin ardından yeni Erzurum Valisi Ercan Topaca'yı ziyaret etti.
AA


Geri Dön