01 / 05 / 2024

Nihat Özdemir’in oğlu ve gelini gözaltına alındı!

Nihat Özdemir’in oğlu ve gelini gözaltına alındı!

Limak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Özdemir’in oğlu ve gelini, eski general Metin İyidil’le birlikte gözaltına alındı…



Limak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Özdemir’in oğlu Batuhan Özdemir ve gelini Aslı Özdemir, dün gece eski Korgeneral Metin İyidil ile birlikte gözaltına alındı.
 
Sözcü gazetesinde yer alan habere göre, Kara Kuvvetleri Komutanlığı Eğitim ve Doktrin Komutanlığı Muhabere ve Muharebe Eğitim Destek eski Komutanı Korgeneral Metin İyidil, FETÖ’nün 15 Temmuz 2016’daki darbe girişiminden sonra ‘anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs etme’ suçundan yargılandığı davada ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası almıştı. 

Metin İyidil, istinaf başvurusunun ardından önceki gün  Ankara  Bölge Adliye Mahkemesi 20’nci Ceza Dairesi’nce beraatına karar verildi ve tahliye oldu. Savcılığın itirazı üzerine Ankara Bölge Adliye Mahkemesi 21’inci Ceza Dairesi, isnat edilen suç ve kaçma şüphesini gözeterek İyidil hakkında tekrar tutuklamaya yönelik yakalama kararı çıkardı. Metin İyidil, dün akşam sıralarında polis ekipleri tarafından Ankara’da gözaltına alındı.  

Limak Holding Yönetim Kurulu Başkanı aynı zamanda da Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Nihat Özdemir’in oğlu Batuhan Özdemir ve gelini Aslı Özdemir'in de Metin İyidil ile birlikte gözaltına alındığı öğrenildi. 
 


Geri Dön