06 / 05 / 2024

Nijerya'nın altyapı projelerini Türk firma yapacak!

Nijerya'nın altyapı projelerini Türk firma yapacak!

Batı Afrika'nın yoksul ülkelerinden Nijerya'daki yol ve altyapı çalışmaları Konyalı bir Türk firma tarafından yapılacak. Türk yatırımcılar ayrıca, bölgedeki çiftçilere de tarımsal üretimi öğretecek.



KONEXPO 3. Sanayi Ticaret ve Kültür Fuarı Etkinlikleri’ne katılan Konyalı Sanayici ve İş adamları Derneği (KONSİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Başçı, Nijerya’daki eyalet başkanlarıyla ülkenin yol yapım çalışmaları için bir Türk firma arasında anlaşma yapıldığını söyledi. 


ARAZİ VERELİM, TARIM ÖĞRETİN


Kendisi de Konyalı olan Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun teşvikiyle gerçekleştirilen fuarla Konya’daki üreticileri dünyanın her tarafına ihracat yapar hale getirmeyi hedeflediklerini belirten Başçı, "Nijerya’dan şöyle bir teklif geldi; 'Size arazi verelim, bize tarım yapmayı öğretin.' Bunu değerlendireceğiz" dedi.


Gücümüzü fark ettik


Nijerya’da Lübnan, Güney Kore ve İngiltereli işadamlarının ağırlıklı olarak iş yaptığına dikkat çeken Başçı, Türk işadamlarının da bu pazarı değerlendireceğini söyledi. Başçı son 10 yıldır hükümetin işadamlarının ufkunu açtığını belirterek, "Biz potansiyelimizin farkında değildik" dedi.


300 işadamı Türklerle görüştü


Bu yıl üçüncüsü gerçekleştirilen KONEXPO Fuarı 60 firmayı ağırlıyor. Fuarda İstanbul’daki 80 Konya derneğinin standlarının yanı sıra Konya’ya ait yöresel lezzetlerin tanıtılacağı bölümler de olacak.  Fuara Nijerya'dan da toplam 300 işadamı katıldı. 


Akşam


Geri Dön