19 / 05 / 2024

nijerya altyapı projeleri

nijerya altyapı projeleri

Batı Afrika'nın yoksul ülkelerinden Nijerya'daki yol ve altyapı çalışmaları Konyalı bir Türk firma tarafından yapılacak. Türk yatırımcılar ayrıca, bölgedeki çiftçilere de tarımsal üretimi öğretecek.

Mega otoban projeleri yolda, İstanbul-Ankara arası daha da hızlanacak!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, yeni ulaşım projeleri kapsamında bir dizi önemli açıklamalarda bulundu. İşte Bakan Eroğlu'nun açıklamaları ve haberin detayları...

Altyapı projeleri ile 28 milyar dolarlık tasarruf sağlanıyor! 

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Türkiye'deki altyapı projeleri ile ilgili açıklamalarda bulundu. İşte Bakan Karaismailoğlu'nun o açıklamaları...

6. Uluslararası Nijerya İnşaat Fuarı 5-7 Temmuz'da!

6. Uluslararası Nijerya İnşaat, Yapı Malzemeleri, İş Makinaları ve Altyapı Hizmetleri Fuarı 5-7 Temmuz 2022 tarihlerinde gerçekleştirilecek.

Suudi Arabistan ulaşım projelerini yapan firmaların borçlarını ödemiyor!

Suudi Arabistan’ın altyapı projeleri için anlaştığı ABD merkezli Bechtel ve diğer uluslararası firmalara milyarlarca dolarlık ödemelerini yapmadığı ifade edildi. 

Samsun kentsel dönüşüm projeleri, şehrin gelişimine önemli katkı sağlayacak!

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, altyapı projelerine 456 milyon lira yatırım yaptıklarını belirterek, kentsel dönüşüm projeleri ile ilgili önemli açıklamalar yaptı.

Türkiye'nin altyapı projeleri küresel arenada ilgi görüyor!

Dünyanın dört bir tarafından en iyi altyapı projelerinin tanıtıldığı 13. Küresel Altyapı Liderleri Forumu'nda, Türkiye de ulaştırma alanındaki altyapı projeleriyle yer aldı.

Adil Karaismailoğlu: Dünyanın gıptayla baktığı projeleri yönetiyoruz!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, "Karada, havada, denizde, raylı sistemlerde, uzayda... Her bir konuda dünyanın gıptayla baktığı projeleri yönetiyor ve bunları vatandaşımızın, milletimizin hizmetine sunuyoruz." diye konuştu.

Onur Akgül: Nijerya'da inşaat ve enerji alanlarında yatırım yapılabilir!

Nijerya'nın yaklaşık 200 milyon nüfusa sahip olduğunu bildiren Türkiye'nin Abuja Ticaret Müşavir Yardımcısı Onur Akgül, sağlık, tarım, altyapı, inşaat, tekstil, savunma sanayi ve enerji alanlarında yatırım yapılabileceğini belirtti.

Ulaştırma ve altyapı projeleri tam gaz sürüyor!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) ile mücadele kapsamında ulaştırma ve altyapı projelerinin tam gaz devam ettiğini belirtti.

Sivas'ın kentsel dönüşüm projeleri masaya yatırıldı!

Sivas'ta düzenlenen Altyapı, Çevre ve Şehircilik Çalıştayı'nda, Sivas'ın şehir kimliği, şehirde yapılması planlanan kentsel dönüşüm projeleri ve tarihi binalarda yapılan çalışmalar konuşuldu...

Nijerya Çalışma ve İmar Bakanı Aliyu'dan Türkiye'ye iş birliği çağrısı!

Nijerya Çalışma ve İmar Bakanı Abubakar D. Aliyu, "Kalkınmayı sağlamak için altyapıyı geliştirmeliyiz ve bu noktada iki ülke arasında teknolojik yatırım, inşaat ve mühendislik alanında bilgi paylaşımına ihtiyacımız var" dedi...

İBB, iki uluslararası şirketle işbirliği için görüşecek!

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun kentsel dönüşüm ve altyapı projeleri için iki önemli yabancı şirketle üst düzey görüşmelere başladığı belirtildi.

Cahit Turhan Nijerya İletişim Bakanı ile bir araya geldi!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Turhan, Türkiye ile Nijerya'nın, İslam İşbirliği Teşkilatı ve D-8 başta olmak üzere uluslararası platformlarda yakın iş birliği içinde olduğunu söyledi.

nijerya altyapı projeleri Haberi

nijerya altyapı projeleri

KONEXPO 3. Sanayi Ticaret ve Kültür Fuarı Etkinlikleri’ne katılan Konyalı Sanayici ve İş adamları Derneği (KONSİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Başçı, Nijerya’daki eyalet başkanlarıyla ülkenin yol yapım çalışmaları için bir Türk firma arasında anlaşma yapıldığını söyledi. 


ARAZİ VERELİM, TARIM ÖĞRETİN


Kendisi de Konyalı olan Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun teşvikiyle gerçekleştirilen fuarla Konya’daki üreticileri dünyanın her tarafına ihracat yapar hale getirmeyi hedeflediklerini belirten Başçı, "Nijerya’dan şöyle bir teklif geldi; 'Size arazi verelim, bize tarım yapmayı öğretin.' Bunu değerlendireceğiz" dedi.


Gücümüzü fark ettik


Nijerya’da Lübnan, Güney Kore ve İngiltereli işadamlarının ağırlıklı olarak iş yaptığına dikkat çeken Başçı, Türk işadamlarının da bu pazarı değerlendireceğini söyledi. Başçı son 10 yıldır hükümetin işadamlarının ufkunu açtığını belirterek, "Biz potansiyelimizin farkında değildik" dedi.


300 işadamı Türklerle görüştü


Bu yıl üçüncüsü gerçekleştirilen KONEXPO Fuarı...