28 / 04 / 2024

Mega otoban projeleri yolda, İstanbul-Ankara arası daha da hızlanacak!

Mega otoban projeleri yolda, İstanbul-Ankara arası daha da hızlanacak!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, yeni ulaşım projeleri kapsamında bir dizi önemli açıklamalarda bulundu. İşte Bakan Eroğlu'nun açıklamaları ve haberin detayları...



Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, İstanbul-Ankara arasında yeni bir otoyol yapılacağını belirtti. Bakan Uraloğlu, "Ankara'dan başlayıp Akyazı üstünden Kuzey Marmara Otoyolu ile bir buluşmuş olacak. Sadece iki şehir arasındaki ulaşımı değil orta koridorda da bulunan Türkiye'nin elini güçlendirmiş olacağız." diye konuştu.

Bakan Uraloğlu'nun konuşmasına şöyle devam etti: "Ülkemizin en büyük mega şehri olan  Ankara  ve İstanbul arasında da yüksek hızlı tren projemiz var. 350 km hız ile seyahat edeceğimiz projemiz bulunuyor. Bu Sadece ulaştırma projesi değil aynı zamanda teknoloji geliştirme ile ilgili de bir proje olmaktadır." dedi.

KAPIDAN KAPIYA SEYAHAT İMKANI!

Bakan Uraloğlu, 350 km ve dört istasyon olacak. Ankara, Sakarya, Kocaeli ve İstanbul, yaklaşık 80 dakika bir seyahat süresi ile nerede ise kapıdan kapıya seyahat imkanı sağlamış olmaktayız. Bu da 20-25 milyonluk bir nüfustan bahsedilmekte.

Mega otoban projeleri yolda, İstanbul-Ankara arası daha da hızlanacak!

ELİMİZİ GÜÇLENDİRMİŞ OLACAĞIZ

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu Ayrıca bu da yetmeyecek yeni otoyol projesi için arkadaşlarımızla hep birlikte canla başla çalışıyoruz. Ankara'dan başlayıp Akyazı üzerinden Kuzey Marmara Otoyolu ile buluşmuş olacak. Sadece iki şehir arasındaki ulaşımı değil orta koridorda bulunan Türkiye'nin elini güçlendirmiş olacağız.

ANKARA İSTANBUL ARASI YENİ OTOBAN

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu; "Şu anda Ankara ile İstanbul arasında bölünmüş yolumuz var. Ve bu yol halen hizmet etmekte. Öte yandan bir otoyolumuz var Bolu Dağı'ndan geçen o hizmet ediyor. Yaklaşık 1 ay gibi bir süredir Bolu Dağı'nda geçen sene olan olaydan dolayı Ankara istikametini kapatmıştık. Önümüzdeki günlerde orayı açacağız. 2002'de 8 milyon olan araç sahipliğimiz bu yıl yirmi sekiz milyonlara kadar geldi. Yeni yollara ihtiyacımız var kapasitemiz dolmak üzere. Biz orada yeni bir otoyol planlayıp yapımını gerçekleştirdik mi alternatif bir kapasite ile inşallah hizmete sunmuş olacağız." diye konuştu.

Yapıtek Yol İnşaat Proje Müteahhitlik Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

 


Geri Dön