01 / 05 / 2024

İBB, iki uluslararası şirketle işbirliği için görüşecek!

İBB, iki uluslararası şirketle işbirliği için görüşecek!

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun kentsel dönüşüm ve altyapı projeleri için iki önemli yabancı şirketle üst düzey görüşmelere başladığı belirtildi.



İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun, Türkiye’deki kamu bankalarının belediyeye kredi vermediğini söylemesinden sonra İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin finans arayışı devam ediyor.

Cumhuriyet gazetesinden Hazal Ocak'ın haberine göre, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin, bu süreçte kentsel dönüşüm ve altyapı projeleri için iki önemli yabancı şirketle üst düzey görüşmelere başladığı belirtildi.

İBB’nin görüştüğü şirketlerden biri Almanya’nın en büyük altyapı firmalarından Mannesmann. Diğeri de Çinli PowerChina. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun Aralık'ta bu iki önemli şirketin üst düzey yetkilileriyle görüşeceği projeler için olası işbirliği imkânlarını masaya yatıracakları belirtildi.

 

İBB, iki uluslararası şirketle işbirliği için görüşecek!

Ekrem İmamoğlu ne demişti?

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin finansla ilgili süreci Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile İBB Başkanı İmamoğlu arasında diyaloğa da sebep olmuştu. Ekrem İmamoğlu, Türkiye’deki kamu bankalarının İBB’ye kredi vermediğini dile getirerek  “Kamu bankalarının ne yazık ki kapısı bize kapatılmış durumda. İBB’nin tüm maaş ve işlemlerini de yürüttüğü bankalar, yani cari işlemlerini yönettiği en önemli potansiyele sahip bankalardır devlet bankaları. Ben bu tavır ve davranışı gösteren, akıl tutulması yaşayan yöneticileri de buradan kınıyorum. 5 aydır sabrediyordum, ama bu sefer kınıyorum. Özel bankalardan olumlu geri dönüşler çok yüksek, iyi ki varlar” şeklinde konuşmuştu.

 

İBB, iki uluslararası şirketle işbirliği için görüşecek!

Erdoğan ne yanıt vermişti?

Bunun üzerine Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Devletten alman gereken parayı alıyor musun, alıyorsun. Kredi bulmak, o senin işin. Aynı şey İstanbul için de geçerli. Yapacaksın arkadaş, çözeceksin bu sorunu. ‘Bana borçlanma noktasında Meclis müsaade etmiyor’. Borç yiğidin kamçısıdır. ‘Biz bu işi çözeriz’, bunu görürse Meclis de bu noktada size gerekli desteği verir. Bunu görmüyorsa bu desteği de veremez” demişti.

Almanya'dan 110 milyon euro'luk kredi

İBB Başkanı İmamoğlu, inşaatı 2 senedir duran Çekmeköy–Sancaktepe–Sultanbeyli Metro hattında çalışmalara yeniden başlanması için talimat vermişti. Metronun inşaatı Alman Deutsche Bank’tan sağlanan 110 milyon Euro'luk kredi ile yeniden başladı. Tuzla-Pendik metro hattı inşaatı için de Fransız Kalkınma Ajansı  (AFD) kredi vermişti.

 

Ekrem İmamoğlu: İki metro hattının çalışmalarını yeniden başlattık!

Kaynarca-Tuzla-Pendik metro hattının inşaatı başlıyor!

Çekmeköy-Sancaktepe-Sultanbeyli Metrosu'nda çalışmalar başladı!


Geri Dön