16 / 05 / 2024

ibb yabancı firmalar kredi

ibb yabancı firmalar kredi

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun kentsel dönüşüm ve altyapı projeleri için iki önemli yabancı şirketle üst düzey görüşmelere başladığı belirtildi.

Yabancılar için 'ikamet yasağı' krize neden oldu! İnşaat ve emlak firmaları kapısına kilit vurdu!

Alanya'nın 4 büyük mahallesinde yabancılar için uygulanan 'ikamet yasağı' ekonomik ve sosyal krize neden olurken, birçok inşaat ve emlak firmaları kapısına kilit vurdu.

İBB'nin 'Yabancıya konut satışı askıya alınsın' önerisine sektörden yanıt geldi!

İBB Genel Sekreter Yardımcısı Dr. Buğra Gökce yaptığı açıklamada yabancılara konut satışının askıya alınmasının konut piyasasının dengelenmesi için olumlu olacağını söyledi. Söz konusu öneriye sektörden yanıt geldi...

İBB Genel Sekreter Yardımcısı Gökce’den öneri! ‘Yabancılara konut satışı bir süre ertelenmeli’

Son 3 senede yabancıların 197 bin 477 konut aldığını ifade eden İBB Genel Sekreter Yardımcısı Dr. Buğra Gökce, “Ülke çaptında bir süre yabancılara konut satışının ertelenmesi konut piyasasının dengelenmesi için olumlu olacaktır” dedi.

Türkiye'de üretilen telefonlar hangileri?

Türk üreticilerinin ortaya koyduğu yerli telefonlar ve yabancı firmaların Türkiye'de ürettiği yerel akıllı telefonlar hangileri? İşte ayrıntılar...

Yabancıya konut satışındaki düzenlemeyle neler değişecek?

Yabancıya konut satışında, 20 Eylül tarihinde hayata geçirilen değerleme firmalarının otomatik atandığı düzenlemede yeni bir değişiklik yapılıyor.

Bandırma-Bursa-Yenişehir-Osmaneli hızlı tren ihalesi TBMM'de!

Bandırma-Bursa-Yenişehir-Osmaneli hızlı tren ihalesi ile İyidere Lojistik Limanı ihalesine yabancı firmaların katılıp katılmadığı ve kazanan firmalara sağlanan vergi istisnası meclis gündemine taşındı. CHP'li Başarır, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Bandırma-Bursa-Yenişehir-Osmaneli hızlı tren ihalesi mecliste!

Bandırma-Bursa-Yenişehir-Osmaneli hızlı tren ihalesi ile İyidere Lojistik Limanı ihalesine yabancı firmaların katılıp katılmadığı ve kazanan firmalara sağlanan vergi istisnası meclis gündemine taşındı. CHP'li Başarır, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Firmalara ihtisas serbest bölgelerine yatırım daveti!

Ticaret Bakanı Pekcan, orta yüksek ve yüksek teknolojili imalat, yazılım ve bilişim ürünü üretimi alanlarında ihracat odaklı faaliyette bulunmayı amaçlayan yerli ve yabancı firmaları, "ihtisas serbest bölgeleri"ne yatırıma davet etti.

Senegal'de Batılı firmaların kaçak imar çalışmaları tartışma yarattı!

Batılı firmaların kaçak imar çalışmalarının tartışıldığı bugünlerde, imar yasağına rağmen yabancı şirketlerin gelip otel ya da restoran inşa etmeye çalıştığı belirtildi...

3 Katlı Büyük İstanbul Tüneli'ne yoğun ilgi!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan yaptığı açıklamada, "Dış krediyle yapmayı planladığımız 3 Katlı Büyük İstanbul Tüneli'ne yerli ve yabancı firmalar yoğun ilgi gösteriyor" dedi.

Yabancı yatırımcı rotasını Türkiye’ye çeviriyor!

Yabancı lojistik firmalarının yatırım rotalarını Türkiye’ye çevirmeye başladığı dönemde, ofis ve AVM kiralarında düşüş yaşanırken, AVM yatırım pazarının, piyasayı yönlendirecek alıcılar ile hareketleneceği öngörülüyor....

Yabancıya konut satışı güvenli hale getiriliyor!

Vatandaş olmak isteyen yabancılar için uygulanan, lisanslı değerleme firmalarınca hazırlanmış değerleme raporu hizmeti son düzenlemelerle tüm yabancı alımlarında hazırlanması gerekli belgeler arasında. 

Yabancı Türkiye’den aldığı eve ortalama 150 bin dolar ödüyor!

2019’un ilk ayında 72 bin 937 konut satıldı. Teşviklerin devam etmesine rağmen firmalar umudu yabancı alıcılara bağladı.

ibb yabancı firmalar kredi Haberi

ibb yabancı firmalar kredi

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun, Türkiye’deki kamu bankalarının belediyeye kredi vermediğini söylemesinden sonra İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin finans arayışı devam ediyor.

Cumhuriyet gazetesinden Hazal Ocak'ın haberine göre, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin, bu süreçte kentsel dönüşüm ve altyapı projeleri için iki önemli yabancı şirketle üst düzey görüşmelere başladığı belirtildi.

İBB’nin görüştüğü şirketlerden biri Almanya’nın en büyük altyapı firmalarından Mannesmann. Diğeri de Çinli PowerChina. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun Aralık'ta bu iki önemli şirketin üst düzey yetkilileriyle görüşeceği projeler için olası işbirliği imkânlarını masaya yatıracakları belirtildi.

Ekrem İmamoğlu ne demişti?

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin finansla ilgili süreci Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile İBB Başkanı İmamoğlu arasında diyaloğa da sebep olmuştu. Ekrem İmamoğlu, Türkiye’deki kamu bankalarının İBB’ye kredi vermediğini dile getirerek  “Kamu bankalarının ne yazık...