19 / 05 / 2024

nijerya altyapı projelerini kim yapacak

nijerya altyapı projelerini kim yapacak

Batı Afrika'nın yoksul ülkelerinden Nijerya'daki yol ve altyapı çalışmaları Konyalı bir Türk firma tarafından yapılacak. Türk yatırımcılar ayrıca, bölgedeki çiftçilere de tarımsal üretimi öğretecek.

6. Uluslararası Nijerya İnşaat Fuarı 5-7 Temmuz'da!

6. Uluslararası Nijerya İnşaat, Yapı Malzemeleri, İş Makinaları ve Altyapı Hizmetleri Fuarı 5-7 Temmuz 2022 tarihlerinde gerçekleştirilecek.

Rusya inşaat sektöründe son durum ne?

Rusya’da dev altyapı projelerini hayata geçiren en büyük inşaat şirketleri, Devlet Başkanı Putin’e bir mektup ileterek inşaat sektöründe büyük sıkıntılar yaşandığını, sektördeki krizin "ülkenin güvenliği" de dahil olacak şekilde "kabul edilemez riskler" oluşturduğunu belirtti.

Ruhsar Pekcan'dan Arnavutluk açıklaması: Toplu konut projelerini birlikte gerçekleştirmeye hazırız!

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, altyapı yatırımları özelinde Türk müteahhitlik firmalarının bugüne kadar Arnavutluk’ta yaklaşık 1,8 milyar dolar değerinde 31 proje hayata geçirdiğini belirtti. Pekcan, Arnavutluk'ta "Toplu konut projelerini birlikte gerçekleştirmeye hazırız" dedi.

Giresun'da yeni yatırımlarımızın projelerini bir an önce tamamlıyoruz!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Karaismailoğlu, Giresun'daki selle ilgili, "Yeni güzergah ve yeni projelerle derelerden etkilenmeyecek yatırımları vatandaşlarımızın hizmetine sunacağız. Yeni yatırımlarımızın projelerini bir an önce tamamlıyoruz" açıklamasında bulundu.

Onur Akgül: Nijerya'da inşaat ve enerji alanlarında yatırım yapılabilir!

Nijerya'nın yaklaşık 200 milyon nüfusa sahip olduğunu bildiren Türkiye'nin Abuja Ticaret Müşavir Yardımcısı Onur Akgül, sağlık, tarım, altyapı, inşaat, tekstil, savunma sanayi ve enerji alanlarında yatırım yapılabileceğini belirtti.

Nijerya Çalışma ve İmar Bakanı Aliyu'dan Türkiye'ye iş birliği çağrısı!

Nijerya Çalışma ve İmar Bakanı Abubakar D. Aliyu, "Kalkınmayı sağlamak için altyapıyı geliştirmeliyiz ve bu noktada iki ülke arasında teknolojik yatırım, inşaat ve mühendislik alanında bilgi paylaşımına ihtiyacımız var" dedi...

ABD, Türkiye'deki askeri üslerinin inşaat projelerini 8 Türk şirketine verdi!

Pentagon’un internet sitesinde yer alan açıklamaya göre, Adana’daki İncirlik Üssü dahil olmak üzere Türkiye’de ABD Hava Kuvvetleri’ne ait askeri üs tesisleri ve destek birimlerinin modernizasyon, tasarım ve altyapı projelerini 8 Türk şirketi üstlenecek....

Cahit Turhan Nijerya İletişim Bakanı ile bir araya geldi!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Turhan, Türkiye ile Nijerya'nın, İslam İşbirliği Teşkilatı ve D-8 başta olmak üzere uluslararası platformlarda yakın iş birliği içinde olduğunu söyledi.

Eskiden altyapı projelerini yabancı müteahhitler yapardı!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Orman Bakanlığı Toplu Açılış Töreni'nde konuşma yaptı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, eskiden baraj gibi, büyük altyapı projelerini yabancı müteahhitlerin yaptığını ifade etti. 

Kadir Has Üniversitesi yeni kampüsler açacak!

Bugüne kadar 500 milyon dolar yatırım yapan Kadir Has Üniversitesi, önemli altyapı projelerini hayata geçirmeye devam edecek. Üniversite yeni kampüs açmayı planlıyor.

Yusuf Ziya Yılmaz, Samsun'un turizm altyapı projelerini anlattı!

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, 2016 yılında kentin gelişmesine ve turizm alt yapısına katkı sağlayacak birçok projeye başlayacaklarını söyledi.

Nijerya, Türk müteahhitlerin yeni pazarı!

KPMG, Nijerya'da yatırım yapmak isteyen Türk inşaat firmaları için ülkedeki yatırım ortamını masaya yatırdı. KPMG İnşaat, Altyapı ve Gayrimenkul sektörü lideri İsmail Önder Ünal, Türk Müteahhitleri için Nijerya'yı değerlendirdi.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı altyapı projelerini destekliyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, altyapı projelerine 28.630.800,00 TL destek sağlayacak. Bakanlık, sağlıklı bir çevre ve güçlü bir altyapı için yerel yönetimlere destek vermeye devam ediyor.

nijerya altyapı projelerini kim yapacak Haberi

nijerya altyapı projelerini kim yapacak

KONEXPO 3. Sanayi Ticaret ve Kültür Fuarı Etkinlikleri’ne katılan Konyalı Sanayici ve İş adamları Derneği (KONSİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Başçı, Nijerya’daki eyalet başkanlarıyla ülkenin yol yapım çalışmaları için bir Türk firma arasında anlaşma yapıldığını söyledi. 


ARAZİ VERELİM, TARIM ÖĞRETİN


Kendisi de Konyalı olan Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun teşvikiyle gerçekleştirilen fuarla Konya’daki üreticileri dünyanın her tarafına ihracat yapar hale getirmeyi hedeflediklerini belirten Başçı, "Nijerya’dan şöyle bir teklif geldi; 'Size arazi verelim, bize tarım yapmayı öğretin.' Bunu değerlendireceğiz" dedi.


Gücümüzü fark ettik


Nijerya’da Lübnan, Güney Kore ve İngiltereli işadamlarının ağırlıklı olarak iş yaptığına dikkat çeken Başçı, Türk işadamlarının da bu pazarı değerlendireceğini söyledi. Başçı son 10 yıldır hükümetin işadamlarının ufkunu açtığını belirterek, "Biz potansiyelimizin farkında değildik" dedi.


300 işadamı Türklerle görüştü


Bu yıl üçüncüsü gerçekleştirilen KONEXPO Fuarı...