02 / 05 / 2024

Nijerya, Türk müteahhitlerin yeni pazarı!

Nijerya, Türk müteahhitlerin yeni pazarı!

KPMG, Nijerya'da yatırım yapmak isteyen Türk inşaat firmaları için ülkedeki yatırım ortamını masaya yatırdı. KPMG İnşaat, Altyapı ve Gayrimenkul sektörü lideri İsmail Önder Ünal, Türk Müteahhitleri için Nijerya'yı değerlendirdi.



Şirketlere denetim, vergi ve danışmanlık hizmetleri sunan KPMG, Nijerya'da yatırım yapmak isteyen Türk inşaat firmaları için ülkedeki yatırım ortamını masaya yatırdı. KPMG İnşaat, Altyapı ve Gayrimenkul sektörü lideri İsmail Önder Ünal, Türk Müteahhitleri için Nijerya'yı değerlendirdi. 


16 milyon konut açığı var 

Değerlendirmelere göre Nijerya Türk şirketleri için büyük potansiyel barındıran bir pazar. Nijerya'daki Türk şirketleri, yol ve köprü gibi altyapı çalışmalarının konut ve okul projelerinde de pazarda etkin rol oynuyor. Nijerya Devleti'nin önümüzdeki 30 yıllık dönemde sadece altyapı karayolu, demiryolu ve gayrimenkul alanlarında 900 milyar dolar yatırım planladığını belirten İsmail Önder Ünal, Nijerya'nın dünyanın 12. büyük petrol üreticisi, 8. büyük petrol ihracatçısı ve 10. büyük petrol rezervine sahip ülkesi ve ABD'nin Sahra Altı Afrika'daki en büyük ticaret ortağı olduğunu söyledi. Sektörün "inşaat" ve "altyapı" olmak üzere ikiye ayrıldığını belirten İsmail Ünal, Nijerya'da yaklaşık 16 milyon konut açığının bulunduğunu da sözlerine ekledi. 



Posta



Haber Yeni Akit Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı;


Denetim, vergi ve danışmanlık hizmetleri sunan KPMG, inşaat, Altyapı ve Gayrimenkul sektörü lideri İsmail Önder Ünal, Türk Müteahhitleri için Nijerya'yı değerlendirdi. İsmail Ünal, kronik bir konut açığı açmazında yaşayan Nijerya'da yaklaşk 16 milyon konut açığının bulunduğunu belirterek, Türk müteahhitler için bu ülkede önemli iş imkanları bulunduğunu kaydetti. 



Yeni Akit



Haber Bugün Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı;


Şirketlere denetim, vergi ve danışmanlık hizmetleri sunan KPMG, dünyanın en hızlı büyüyen ülkeleri arasında yer alan Nijerya'yı özel bir toplantıyla masaya yatırdı. Açıklama yapan KPMG İnşaat, Altyapı ve Gayrimenkul Sektörü Lideri İsmail Önder Ünal, "Kısa vadeli dönemde altyapıya 25 milyar dolar yatırım planlıyorlar. Bu nedenle ülke müteahhitlerimiz için fırsatlarla dolu, ancak treni kaçırmadan harekete geçmeliyiz" dedi. 


Bugün 


Geri Dön