02 / 05 / 2024

Nijerya'nın demirağlarını Eser Taahhüt örüyor!

Nijerya'nın demirağlarını Eser Taahhüt örüyor!

Eser Taahhüt ve Sanayi A.şž, Nijerya'nın Harcourt Limanı'ndan Makurdi'ye kadar uzanan 463 kilometrelik demiryolu yapımını üstlendi. 127 milyon dolar büyüklüğünde olan proje 10 ay gibi kısa bir sürede tamamlanacak....



Eser Taahhüt ve Sanayi A.şž, Nijerya Ulaştırma Bakanlığı'na bağlı Nijerya Demiryolları Genel Müdürlüğü ile imzaladığı sözleşme ile Nijerya'nın Harcourt Limanından Makurdi'ye kadar uzanan 463 km'lik demiryolu yapımını üstlendi. 127 milyon dolar büyüklüğünde olan proje 10 ay gibi kısa bir sürede tamamlanacak. Gelişmekte olan 8 ülke (D-8) arasında yer alan Türkiye ve Nijerya arasındaki ilişkiler Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün geçen yıl Nijerya seyahati ve Nijerya Cumhurbaşkanı Goodluck Ebele Jonathan'ın geçtiğimiz aylardaki Türkiye ziyaretiyle hızlı bir gelişim kaydetmişti.
YENİ İşžBİRLİKLERİ OLACAK

Gelişen ilişkilere bir yenisi de Türkiye'nin önde gelen şirket gruplarından biri olan inşaat, mühendislik, enerji, sanayi, makine ve uluslararası ticaret alanlarında faaliyet gösteren Eser Taahhüt A.şž eklendi. Orta Doğu, Orta Asya, Doğu Avrupa ve Afrika'da faaliyetlerini sür- düren firma Yönetim Kurulu Başkanı İlhan Adiloğlu, Nijerya'da üstlendikleri projenin Türkiye ve Nijerya ilişkilerini geliştirecek ve yeni işbirliklerinin önünü açacağını belirtti.


Güzergah Nijer deltasını kalkındıracak

Demiryolu inşaatının Nijerya için öncelikli projelerden biri olduğuna işaret eden Adiloğlu, 'Bu projenin Nijer Deltası'nın kalkınmasına doğrudan katkısı olacağının bilincindeyiz.14 ayrı ülkede iş yapmanın verdiği uluslararası tecrübe ile bu projeyi en üst kalitede tamamlayacağız. Ülkemizi Nijerya'da en güzel şekilde temsil edeceğiz, yeni işlerin önünü açacağız' dedi.
Yenişafak/CAHİT SARAçOĞLU


Geri Dön