06 / 05 / 2024

Nikaragualılar Türkiye'den ev alabilir mi?

Nikaragualılar Türkiye'den ev alabilir mi?

Türkiye'ye gelen Nikaragua vatandaşları buradan gayrimenkul edinebiliyor mu? Nikaragualılar Türkiye'den ev alabilir mi? Nikaragualılar Türkiye'den arsa alabilir mi? Nikaragualılar Türkiye'den işyeri alabilir mi? İşte yanıtı..



Nikaragualılar Türkiye'den ev alabilir mi?

Nikaragua, 129.495 km2'lik yüzölçümüyle Orta Amerika'nın en büyük ülkesidir. Ülke, kuzeyde Honduras, güneyde Kosta Rika İle komşudur. 


Ülkenin batısı Büyük Okyanus, doğusu ise Karayip Denizi ile çevrilidir. 11 ile 14 derece kuzey enlemleri arasında bulunan Nikaragua'nın başkenti Managua'dır. Nüfusun yaklaşık beşte biri bu kentte yaşamaktadır.


Peki, Türkiye'ye yaşamak için gelen Nikaragua vatandaşları buradan gayrimenkul edinebiliyor mu? Nikaragualılar Türkiye'den ev alabilir mi? Nikaragualılar Türkiye'den arsa alabilir mi? Nikaragualılar Türkiye'den işyeri alabilir mi?


Nikaragua vatandaşları Türkiye'den gayrimenkul sahibi olabilen ülke vatandaşları arasında yer alıyor. Tapu Kanunu kapsamında yapılan değişikliklere göre, tapu edinimi için mütekabiliyet koşulu aranmıyor.


Türkiye'den ev alacak Nikaragualıların gerekli belgeleri temin ederek tapu müdürlüklerine gitmeleri gerekiyor. Nikaragualıların Türkiye'deki tapu işlemlerini tamamlamaları için gerekli olan belgeler şu şekilde sıralanıyor:


Tapuda gereken belgeler:

-Kimlik belgeleri veya pasaportları,


-Taşınmaz edinimleri ikamet iznine tabi yabancıların ilgili emniyet müdürlüklerinden verilen ikamet tezkereleri,


-Yurt dışından verilen vekaletnameler esas alınarak vekaleten işlem yaptırmaları halinde, tercümeleriyle beraber vekaletnamelerin aslı veya onaylanmış bir örneği. 




Geri Dön