02 / 05 / 2024

Niki Enerji Üretim Anonim Şirketi kuruldu!

Niki Enerji Üretim Anonim Şirketi kuruldu!

Niki Enerji Üretim Anonim Şirketi İsmet Yeşil ve Qumars Mohamade ortaklığında 50 bin TL sermaye ile 24 Haziran 2015 tarihinde Ümraniye'de kuruldu.



Niki Enerji Üretim Anonim Şirketi İsmet Yeşil ve Qumars Mohamade ortaklığında 50 bin TL sermaye ile 24 Haziran 2015 tarihinde Ümraniye'de kuruldu.


Niki Enerji Üretim Anonim Şirketi iş konusu;1. Elektrik,hidroelektrik,elektromanyetik,mekanik,güneş,kimyasa l,rüzgar,jeotermal,ısı,ışık,kütle, enerjileri üretimi     iletimi, dağıtımı,yönetimi ve ticareti alanlarında her türlü  müteahhitlik, sanayi ve ticaret hizmetleri yapmak,Bu enerji sistemleri projelerine  yönelik mühendislik,tasarım, danışmanlık araştırma geliştirme faaliyetlerinde bulunmak. 2.Elektrik,elektronik, mekanik ve inşaat ile ilgili her türlü makine, teçhizat, malzeme, alet ve aksamın imalat, ithalat,ihracat, satış ve pazarlama konularında faaliyet göstermek, 3. Başkalarının aldığı taahhüt işlerini devralma veya devretme, proje yönetimi, kontrolörlük, koordinatörlük, montaj,demontaj, test, devreye alma, saha hizmetleri, her türlü teknik hizmet ve servisi yerine getirmek, bu amaçla fabrikalar, imalathaneler, atölyeler kurmak,kiralamak, inşa etmek, almak, satmak, yurt içi ve yurt dışından firmalarla ortaklıklar, konsorsiyumlar tesis etmek, yurt içi ve yurt dışı gerek malzeme temini ve gerekse taahhüt ve proje ihalelerine iştirak etmek, yabancı ve yerli firmaların mümessilliğini, müşavirliğini ve bayiliğini, patent haklarını,know-how anlaşmalarını akdetmek, devir almak, devir etmek, konusuyla ilgili yurt içinde ve yurt dışında kurulmuş firmalara iştirak etmek,  4.Enerji Verimliliği danışmanlığı,projelendirilmesi, uygulaması, personel eğitimi ile bu uygulama için gerekli makine, teçhizat, malzemenin imalat, ithalat, ihracat, satış ve pazarlamasına dönük ticari faaliyette bulunmak, Şirket yukarıda belirtilen amaç ve konularını gerçekleştirmek için a)Yurt içinde ve yurt dışında mümessillik distribütörlük,bayilik alabilir,verebilir,konusu ile ilgili hertürlü ihaleye girebilir taahhütte bulunabilir. b)Şirket amacını gerçekleştirebilmek için hertürlü gayrimenkuller alabilir,satabilirkiralayabilir,kiraya verebilir,ipotek alabilir,verebilir,ipotekleri fek edebilir şirket gayrimenkulleri üzerinde irtifak,intifa,sügna,gayrimenkul mükellefiyeti,tesis edebilir,hertürlü gayrimenkulle ilgili olarak tapu daireleri nezdinde cins tahsisi,ifraz,tevhid,taksim,parselizasyonla ilgili hernevi muamele ve tasarrufları gerçekleştirebilir. c)Şirketin lüzumlu halinde borç ve alacklarını kefalet ve teminatları ile alacağı kredilerin teminatlarının temini için lehinde ve aleyhinde olmak üzere borç ipotekleri,alacak ipotekleri,teminat ipotekleri,kefalet ipotekleri alınması,verilmesi,hertürlü teminat ve kefaletlerinin alınmasını yapabilir,ticari işletme rehni tesis edebilir. d)Şirket yukarıda yazılı huşulardan başka ileride şirket için faydalı ve lüzumlu görülen başka işlere girişilmek istendiğinde yönetim kurulu kararı ile ilgili ana sözleşme tadili yapılarak ilgili birimlerde gerekli izni aldıktan sonra şirket bu işleride yapabilir.     



Geri Dön