28 / 04 / 2024

Niksar Aysel Nadide Başar Yatılı Bölge Ortaokulu’nda kütüphane kuruldu!

Niksar Aysel Nadide Başar Yatılı Bölge Ortaokulu’nda kütüphane kuruldu!

Tokat’ın Niksar ilçesinde bir fuarcılık firması tarafından, “Saklama Bağışla, Senin Kitabın Benim Kitabım Olsun” sosyal sorumluluk projesi kapsamında Aysel Nadide Başar Yatılı Bölge Ortaokulu’nda kütüphane kuruldu...




Tokat’ın Niksar ilçesinde bir fuarcılık firması tarafından, “Saklama Bağışla, Senin Kitabın Benim Kitabım Olsun” sosyal sorumluluk projesi kapsamında Aysel Nadide Başar Yatılı Bölge Ortaokulu’nda kütüphane kuruldu.


27 Şubat-6 Mart tarihlerinde düzenlenen fuarlar sonrasında Niksar’da bağlı Çimenözü Köyü Aysel-Nadide Başar Yatılı Bölge Ortaokulu’na(YBO) kurulan kütüphanenin açılışı törenle yapıldı. Törende açılış konuşması yapan Aysel Nadide Başar YBO Müdürü Ahmet Kara, okul bünyesinde 280 yatılı öğrencinin bulunduğunu, 40 farklı köyden okula gelen bu öğrencilere eğitim imkanının tamamının seferber edildiğini söyledi. Kara ayrıca kütüphaneyi kuran Akare Fuarcılık A.Ş.’nin yönetimine ve tüm çalışanlarına teşekkür etti.


Daha sonra konuşan Akare Fuarcılık Yönetim Kurulu Üyesi Aslıhan Özenç ise eğitime yönelik birçok çalışmalar yaptıklarının altını çizerek, “Türkiye’de Niksar’da özellikle daha köklü bir çalışmaya imza atılmıştır. Amacımız burada gençlerin hem eğitimine katkı sağlamak hem de buradan çıkıp yurt dışına açılacak olan gençlere birazcık destek olmaktır” dedi.


Yapılan konuşmaların ardından Kaymakam Dr. Yusuf Gökhan Yolcu tarafından ilgili Akare Fuarcılık Genel Müdürü Emrah Köknar ve Akare Fuarcılık Yönetim Kurulu Üyesi Aslıhan Özenç’e Niksar sandığı hediye edildi.


Program, ikramlar ve fidan dikme etkinliğinin ardından sona erdi.



Pirsus Haber


Geri Dön