01 / 05 / 2024

Nimetullah Topu: İçerenköy'den Kayışdağı'na tramvay yapacağız!

Nimetullah Topu: İçerenköy'den Kayışdağı'na tramvay yapacağız!

AK Parti Adayı Nimetullah Topu, Ataşehir’de ulaşım ve imar sorunlarını çözmeyi, Kayışdağı’nda Çamlıca’nın pabucunu dama atacak projeler uygulamayı vaat etti. İçerenköy'den Kayışdağı'na tramvay da projeler arasında...





AK Parti Adayı Nimetullah Topu, Ataşehir’de ulaşım ve imar sorunlarını çözmeyi, Kayışdağı’nda Çamlıca’nın pabucunu dama atacak projeler uygulamayı vaat etti. İçerenköy'den Kayışdağı'na tramvay da projeler arasında.


İstanbul’un en gözde ilçelerinden biri olan, Türkiye’nin yeni finans merkezi Ataşehir’in müthiş gelişimi devam ederken, AK Parti Belediye Başkan adayı Av. Nimetullah Topu, müthiş projelerini uygulamak için vatandaştan yetki istiyor. Vizyonuyla, heyecanıyla, projeleriyle dikkatleri üzerine toplayan Topu, ulaşımdan imara, yeni kent meydanı düzenlemesinden Kayışdağı’ndaki çılgın projelere kadar bir dizi iddialı proje hazırladı.  Topu, “Biz bu millete hizmet etmek için yola çıkmış, bu milleti AK kadrolarla hak ettiği hizmete kavuşturmuş ve daha da kavuşturacak olan AK Parti’yiz. Biz projelerimizi açıklar, onları yapar ve sorunu çözeriz. İmar sorununu da biz çözeriz. Ataşehir halkının bize olan ilgisi sevgisi, hizmete olan özlemi göstermektedir” diye konuştu. 


YERALTI GEÇİŞİYLE TRAFİK RAHATLAYACAK 


Bulunduğu her ortamda Ataşehir’in trafik sorununa vurgu yapan ve bu yönde hazırladığı projelerle takdir toplayan Topu, bu mahallelerin yaya yoğunluğuna dikkat çekerek, tek çarenin bu bölgede trafiğin yer altına alınması olduğunu belirtti. Topu,  bu kapsamda Küçükbakkalköy ışıklarda, Batı Ataşehir kavşağında trafiği yeraltına alacağını, Kayışdağı- Sahil bağlantı yoluyla Kayışdağı’ndan 5 dakikada Bostancı sahiline ulaşımı sağlayacağını vaat etti. Topu, “Ataşehir, ismine yakışır modern ulaşım standartlarına kavuşacaktır. Ataşehirliler 5 yıldır yan gelip yatan, bir kavşak bile yapamayan bir yönetime layık değildir. İnşallah 30 Mart’ta Ataşehir’de AK ve şaibesiz bir ekip işbaşına gelecektir” dedi. 


GÜMRÜĞÜN YERİNE KENT MEYDANI GELİYOR 


Ataşehir’in tam ortasında misyonunu tamamlayan ve park eden TIR’lar nedeniyle  trafik sorunu yaratan gümrük alanının kalkması için tüm Ataşehirliler fikir birliğine varmış durumda. Nimetullah Topu, bu alan için Ataşehirlileri çok sevindirecek bir proje hazırladı. Topu, “Ataşehirlinin ailecek gideceği, nefes alabileceği bir meydanı yok. Gümrük alanında kent meydanımızı yapacağız” dedi.


KAYIŞDAĞI'NA SEYİR TERASI


Nimetullah Topu, Anadolu yakasının göbeğinde adeta inci gibi duran Kayışdağı için de “Çamlıca’nın pabucunu dama atacak” diye nitelediği bir mega proje hazırladı. Doğal güzelliği, yeşili ve el değmemiş doğasıyla Kayışdağı’nda muhteşem deniz ve şehir manzarasının izlenebileceği bir seyir terası hazırlanacak. Bu projeyle Kayışdağı Seyir Terası önümüzdeki yıllarda, Çamlıca gibi yerli ve yabancı turistlerin uğramadan geçemeyeceği bir yer haline gelecek. 


METROLARIN BULUŞMA NOKTASI


Ataşehir’in Anadolu yakasında metroların buluşma noktası olacağını söyleyen Topu, “Ataşehir’in 3 tarafı trafikle çevrili. TEM, E-5 ve Libadiye. Nüfus yoğunluğunun en yüksek olduğu ilçelerden biriyiz. Trafik sorunumuzu kavşaklar ve köprülerle aşmaya çalışacağız. Bunun yanı sıra insanları toplu ulaşıma yönlendireceğiz. Bunda da en uygun ulaşım aracı metro. Üsküdar-Çekmeköy ve Kartal-Kadıköy metrolarının buluşma noktasıyız. Ümraniye-Ataşehir-Göztepe; Sultanbeyli-Ataşehir-Kadıköy ve Dudullu-Ataşehir-Bostancı Metro Hattı da geliyor” diyor. Topu İçerenköy-Carrefour Metro İstasyonu’ndan, Küçükbakkalköy, İçerenköy, İnönü ve Kayışdağı mahallelerine de tramvay müjdesi verdi. 



Akşam Gazetesi 


Geri Dön