09 / 05 / 2024

Nisan aile destek ödemesi ne zaman yatacak? Aile destek ödemeleri ayın kaçında yatıyor? Aile destek parası sorgulama!

Nisan aile destek ödemesi ne zaman yatacak? Aile destek ödemeleri ayın kaçında yatıyor? Aile destek parası sorgulama!

Aile destek ödemeleri, nisan ayına girilmesiyle birlikte gündemde yer almaya başladı. İşte aile destek ödemelerine dair detaylar!



NİSAN AYI İLE DESTEK ÖDEMELERİ YATTI MI, NE ZAMAN YATACAK?

Aile destek yardımı Nisan ayı ödeme tarihi ile ilgili henüz açıklanmış bir haber yok. Ancak Aile destek ödemelerine dair yeni bir gelişme olduğunda haberimizde yer vereceğiz.

AİLE DESTEK PAKETİ ÖDEMELERİ NE KADAR?

Bakan Yanık daha önceki açıklamasında şunları söylemişti; " Ocak ayı memur maaş katsayısında yapılan yeni düzenleme ile sosyal hizmet modelleri çerçevesinde;

  •  Yaşlı aylığı 1.997 TL olurken, yüzde 4069 arası engelli aylığı 1.594 TL oldu.
  • Yüzde 70 ve üzeri engelli aylığı 2.392 TL’ye, çıkarken,
  • Evde Bakım Yardımı 4.336 TL’ye
  • Sosyal Ekonomik Destek de 3.038 TL olmuştur. Bu düzenleme ile sosyal yardım programlarının aylık ödemelerini artışlı bir şekilde hak sahiplerinin hesaplarına aktaracağız.”

AİLE DESTEK PROGRAMI BAŞVURU ŞARTLARI NELERDİR?

  • T.C vatandaşı olmaması halinde,
  • Mavi Kart sahibi olması durumunda,
  • Yerleşim adresinin yurt dışında olması,
  • 18 yaşından küçük olması halinde,
  • Aynı hane içinde memur, noter, muhtar olarak çalışan veyahut yurtdışında çalışan bununla birlikte yurtdışı borçlanan özel sandıklar çerçevesinde olan kişi ya da kişilerin bulunması hallerde başvurular değerlendirmeye alınmayacağı bildirildi.
  • Başvuran kişilerin; cezaevi ve tutukevinde bulunan hükümlü, tutuklu olması, öğrenci yurtlarında kalan öğrencilerin olması, yetiştirme yurdu gibi bakım kurumunda bulunan kişilerden olması ve askerlik görevini yerine getiren er veya erbaş statüsünde bulunan askerlerin başvurular hane yaklaşımı kapsamında değerlendirilemeyeceğinden bu kişiler program kapsamı dışındadır.

Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön