Ekonomi

Nisan ayı sonuna kadar başvuranlara 6337 TL ödeme! İşte detaylar!

Nisan ayı sonuna kadar devlet eliyle başvuranlara 6337 TL ödeme yapılacak. İşte detaylar!Nisan sonuna kadar başvurursanız 6337 TL kazanabilirsiniz

İhtiyaç sahiplerine duyuruldu. Nisan sonuna kadar başvurursanız 6337 TL kazanabilirsiniz. İşte konuya dair ayrıntılar…

Listede adı olan vatandaşlar, devlet tarafından yapılan bir destek ödemesi çerçevesinde 6.337 lira para almaya hak kazanacak. Bu destek ödemelerine bayram ikramiyesi olarak ise 2 bin lira eklendiği açıklandı.

ÖDEMELER TAMAMLANACAK!

 Listede adı olanların ödemeleri 20 Nisan tarihine kadar tamamlanması öngörülüyor. Buna ek olarak da devletin vatandaşlara ödeme yapmayı sürdüreceği ve evde bakım maaşlarının da bu ayın sonuna kadar hesaplara aktarımlarının yapılacağı belirtiliyor. Bu destek ödemeleri ve bayram ikramiyesi, devletin vatandaşlara sağlamış olduğu bir yardım ve destek programı olarak görülüyor.

Evde bakım maaşı almak isteyen vatandaşların, ödemeler için başvurularını nasıl yapılması gerektiği de açıklandı. Bu amaçla, başvurular e-Devlet kapısı üzerinden Aile Bakanlığı'na veyahut en yakın ilçe müdürlüklerine bizzat başvurularak yapılabilmektedir. Başvuru sırasında hazır bulundurulması gereken belgeler arasında evde bakıma muhtaç vatandaş ve bakıcının kimlik fotokopileri ile birlikte Devlet Hastanesi tarafından verilen ağır engelli raporunun alınması ve akabinde de evde bakıma muhtaç kişinin iki adet vesikalık resmi ve varsa vasi atanması için mahkeme raporu yer almaktadır. Başvuruların tamamlanması ile de devlet, ödemeleri en geç 20 Nisan arefe günü hesaplara yatırmayı planlıyor. Evde bakım maaşı programı, ihtiyaç sahibi vatandaşların yaşlı ya da engelli yakınlarına bakım sağlamak için maddi destek sağlamayı amaçlamaktadır.

NİSAN AYININ SONUNDA SONA ERİYOR!

Ödemelerin en geç 20 Nisan tarihine kadar yani arefe günü hesaplara yatırılacağı kaydedildi. Bu destek ödemelerine bayram ikramiyesi olarak da 2 bin lira ilave edilerek ve bu şekilde de ödemelerin 6.337 lira olacağı bildiriliyor. Devlet, her ay evde bakım maaşı adı ile ödeme yatırmak için başvuru kriterlerini yerine getiren pek çok vatandaşlara ödeme yapmaya devam ediyor. Bu ödemelerin her ayın 15’i ile 30’u arasında yapıldığı ve bu yıl evde bakım maaşı alanlara da bayram ikramiyesi ödemesinin de yapılacağı bildirildi.