28 / 04 / 2024

Nisan endeksi açıklandı! İhracatta büyüme devam ediyor

Nisan endeksi açıklandı! İhracatta büyüme devam ediyor

İstanbul Sanayi Odası (İSO) Türkiye İmalat sahası İhracat alanı Endeksi Nisan'da 53,1 oranında meydana geldi. Endeks ard arda üçüncü ay eşik değer olan 50'nin üstünde kalarak ihracat iklimindeki iyileşmenin devam ettiğini gösterdi. 



Arka arkaya üçüncü ay eşik değer 50,0’ın üstünde

Mart’ta 52,6 olan İstanbul Sanayi Odası Türkiye İmalat'ı Sektörü'nde İhracat İklimi Endeksi, Nisan ayında 53,1 olarak yapıldı ve üst üste üçüncü ay eşik değer 50,0’ın üstüne çıkarak ihracat iklimindeki iyileşmenin devam ettiğini gösterdi. meydana gelen iyileşme aynı zamanda son bir seneye yakın dönemin en bariz düzeyinde gerçekleşti.

Almanya, İngiltere ve ABD’de son bir yılın en iyi performansı

Yüzde 9’luk payıyla Türk imalat sektörünün en büyük ihracat sahası olan Almanya’da üretim yükselişi ivme kazanarak Nisan'da son bir senenin en yüksek süratine rişti ve bu senenin başındaki yavaşlamanın arkasınan iyileşmeye işaret etti.

Benzer şekilde, Birleşik Krallık’ta büyüme sürati son bir senenin en çok oranına erişirken ABD’de ise ekonomik aktivite 11 ayın en kuvvetli çıkışını gerçekleştirdi.

Fransa, İtalya ve İspanya ikinci çeyreğin ilk ayında büyüme bölgesinde kalsa da Avrupa’nın imalat sektöründe talep azlığı olduğuna ait sinyaller dikkat çekti. Hollanda, Avusturya, Polonya ve Çek Cumhuriyeti’nde imalat Nisan ayında gerileme kaydetti.

Nisan endeksi açıklandı1 İhracatta büyüme devam ediyor


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön