13 / 05 / 2024

Nisan endeksi açıklandı! İhracatta büyüme devam ediyor

Nisan endeksi açıklandı! İhracatta büyüme devam ediyor

İstanbul Sanayi Odası (İSO) Türkiye İmalat sahası İhracat alanı Endeksi Nisan'da 53,1 oranında meydana geldi. Endeks ard arda üçüncü ay eşik değer olan 50'nin üstünde kalarak ihracat iklimindeki iyileşmenin devam ettiğini gösterdi. 



Çin’de toparlanma devam ediyor, Rusya’da iyileşme var

Orta Doğu’nun bazı bölgeleri Nisan'da da kuvvetli büyüme eğilimini muhafaza etti. Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) petrol dışı finanasal aktivitede belirgin bir büyüme sağladı ve büyüme sürati son altı ayın en yüksek oranına çıktı. Suudi Arabistan’da üretim hafifçe süratlenirken Katar da kuvvetli büyümesini sürdürdü. Mısır ve Lübnan’da ekonomik aktivitenin gerilemeyeu devam etmesi, görece negatif gelişmeler olarak kaydedildi.

Sahra Altı Afrika’nın bazı bölgelerinde istek yine güçsüz seyretti. Güney Afrika ve Kenya’da imalt gerileme gösterirken Nijerya’da ise peşin krizinin hafiflemesi ekonomik aktivitede toparlanma sağladı.
Çin’de salgına yönelik kısıtlamaların bu senebaşlarında gevşetilmesiyle beraber başlayan büyüme Nisan'da da devam etti ve ülke ekonomisi toparlanma eğilimini devam ettirdi. Üretim, hafifçe sürat kesmekle beraber güçlü bir çıkış sergiledi.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön