29 / 04 / 2024

Nissan Ariya Nismo modelini tanıttı! İşte Nissan Ariya Nismo'nun özellikleri...

Nissan Ariya Nismo modelini tanıttı! İşte Nissan Ariya Nismo'nun özellikleri...

Nissan, Ariya e-4orce SUV'u temel alarak geliştirilmiş bir versiyonu olan Ariya Nismo'nun tanıtımı ile elektrikli araç pazarındaki en son girişimini gerçekleştirdi. İşte haberin ayrıtıntıları...



Otomobil piyasasında yer alan elektrikli araç modelleri rekabet giderek artarken görücüye çıkarılan yeni modeller menzilleri ve güçleri ile dikkatleri çekmekte. Buna göre, marka yüksek performanslı elektrikli otomobil Ariya Nismo'yu tanıttığını duyurdu. Markanın 429 beygir güce sahip Nissan Ariya Nismo markanın en güçlü elektrikli aracı olarak öne çıktığı kaydedildi. 

Öte yandan, Nissan'ın Nismo'nun en son üyesi olan Ariya Nismo,  EV teknolojisi ve yenilediği performans yükseltmeler ile karşımıza çıkıyor. Marka, iki donanım seçeneği ile satışa sunulması planlanan Ariya Nismo, batarya kapasiteleri bakımından farklılık gösteren B6 ve B9 modelleri ile geliyor.

Nissan Ariya Nismo modelini tanıttı! İşte Nissan Ariya Nismo nun özellikleri...

yenisafak.com'da yer alan habere göre; B6 modeli 66kWh bataryaya sahipken, B9 daha büyük 91kWh versiyonu ile bir üst seviyeye çıkıyor. Gerçek Nismo tarzında, bu elektrikli araç standart Ariya muadillerine kıyasla bir güç artışı sunmaktadır. B6 modeli 362 beygir gücü olan 559,95 N.m torka sahip olurken, B9 güzel ve farklı  429 beygir gücü ile 600 N.m tor bu kapsamda gelmektedir.  Marka bunun ile beraber, elektrikli SUV resmi olarak yollara çıkmadan rakamların bazı ayarlamalara tabi tutulabileceği de bilinmektedir. 

Ariya Nismo'ya sürüşü en üst düzeye çıkarmayı hedefleyen  özel bir sürüş modu eklendiği belirtildi.  Nismo'nun geliştirmeleri için e-4orce dört tekerlekten kontrol teknolojisi ile daha  sert 20 inç alüminyum jantlar üzerindeki lastiklerin birleşiminin çok fazla  hızlarda da üstün denge, hassas dönüş kabiliyeti ile  gelişmiş bir viraj alma yetenekleri sunması da hedefleniyor. 

Nismo ekibi, Ariya Nismo'ya isteğe bağlı bir şekilde Formula E'den ilham alan bir ses sistemi de ekledi kaydedildi. Buna göre, Nissan, bu özelliğin özel bir şekilde  tasarlanmış Nismo koltukları, döşemeleri bulunan  kabinin premium hissi ile birleştiğinde genel sürüş deneyimini geliştirdiğini iddia etmektedir.

Bu, Nissan'ın Nismo ekibinin elektrikli araç dünyasına ilk girişi değil. 2011 senesinde  New York Auto Show'da Leaf Nismo RC konseptini tanıtmışlardı ve ikinci nesil model 2018 yılında Japonya'da üretime girmişti.

Nissan Juke'ta 150 bin TL'ye sıfır faiz 12 ay vade fırsatı başladı! İşte Nissan Juke Aralık 2023 fiyat listesi

Araba almak isteyenler için dev kampanya! Nissan Qashqai'de nakit alımlarda 150 bin TL indirim fırsatı! 

Nissan'da sıfır otomobilde 250 bin TL indirim fırsatı!

Nissan açıkladı! Yeni modelinin elektrikli versiyonunu İngiltere'de üretecek


Geri Dön