28 / 04 / 2024

Nissan açıkladı! Yeni modelinin elektrikli versiyonunu İngiltere'de üretecek

Nissan açıkladı! Yeni modelinin elektrikli versiyonunu İngiltere'de üretecek

Nissan, Birleşik Krallık'taki Sunderland fabrikasında üretimi yapılan üç modelinin yüzde 100 elektrikli versiyonları üretmeye hazırlandığını açıkladı. İşte haberin ayrıntıları...



Nissan’ın amiral gemisi olarak nitelendirilen Nissan Qashqai, JUKE ve LEAF modellerinin tamamen elektrikli versiyonları üretileceği belirtildi. Sıfır emisyonlu bir gelecek hedefin için çalışan Nissan’ın üretim planı ise, Sunderland'deki EV36Zero merkezinde üç elektrikli araçtan (EV), üç gigafabrikadan ve 3 milyar sterline kadar yatırımdan oluşacağı da belirtildi.

Proje sadece Qashqai ve JUKE crossover'larının gelecekteki tamamen elektrikli versiyonlarını üretmekle kalmayıp, yeni nesil Nissan LEAF’in de İngiltere'de üretilmesini içeriyor. Öte yandan, hem araç hem de batarya üretimi ise, Nissan'daki rüzgar ve güneş çiftliklerini içerecek ve Nissan ve komşu tedarikçilerine göre yüzde 100 yenilenebilir elektrik sağlama kapasitesine de  sahip olacak EV36Zero Microgrid tarafından da desteklenecektir.

Nissan’ın üç modelinin elektrikli versiyonlarını yapacağı açıklaması kapsamında, Avrupa'daki tüm yeni otomobillerinin tamamen elektrikli olacağını ve Avrupa'daki binek otomobil serisinin 2030 yılına kadar yüzde 100 elektrikli olacağını doğrulamasının ardından geldi. Nissan'ın bu yeni yatırımı, tesis ve üretim sürecini iyileştirmeleri ve eğitimlerde  dahil olmak üzere 2 yeni modelin Ar-Ge ile üretimi için Birleşik Krallık'taki operasyonlarına ve daha geniş tedarik zincirine 1,12 milyar sterline kadar yatırım içermektedir.

Nissan açıkladı! Yeni modelinin elektrikli versiyonunu İngiltere de üretecek

Bu yatırımlar, Nissan'ın EV36Zero'nun ilk aşamasında gelecekteki ilk EV için açıkladığı 423 milyon sterlinlik yatırımı takip edilmekte. Model isimleri, teknik özellikler ve lansman tarihleri de dahil olmak üzere üç model hakkında daha fazla bilgi ileride açıklanacak. Buna ek olarak, Birleşik Krallık Hükümeti, Nissan liderliğindeki 30 milyon sterlinlik bir ortak proje için 15 milyon sterlinlik bir fon sağladığı blidirildi.

ÜRETİM KAPASİTESİ GÜÇLENECEK

Buna göre, Cranfield, Bedfordshire'daki Nissan Teknik Merkezi'nin (NTCE) teknik uzmanlık ve Ar-Ge sıfır emisyonlu araç kapasitesini güçlendirecek ve gelecek zamanlardaki araç modellerinde Birleşik Krallık'ta ek Ar-Ge yatırımı sağlama fırsatlarını da yükseltecek. Nissan'ın 2050 mali yılına kadar ürünlerinin yaşam döngüsü boyunca karbon nötr olma hedefini de desteklemektedir.

Nissan Başkanı ve Üst Yöneticisi (CEO) Makoto Uchida, "Heyecan verici, elektrikli araçlar, karbon nötrlüğüne ulaşma planlarımızın merkezinde yer alıyor. EV36Zero projesi, İngiltere'nin en büyük otomobil fabrikası olan Sunderland fabrikamızı gelecek vizyonumuzun merkezine koyuyor. Bu, Birleşik Krallık ekibimizin geleceğin araçlarını tasarlayacağı ve üreteceği anlamına geliyor ve bu da bizi Nissan için Avrupa'da tamamen elektrikli bir geleceğe doğru yönlendiriyor" açıklamasını yaptı.

Nissan üç yeni elektrikli aracını piyasaya sunuyor...

Nissan'dan yeni geniş ailelere özel olarak tasarlanmış 7 koltuklu Nissan X-Trail Türkiye’de...

Nissan Qashqai’de nakit alımlarda tamı tamına 125 bin TL indirim! İşte Nissan Qashqai kasım ayı fiyat listesi...

Nissan Juke modelinde tam 50 bin TL’lik indirim kampanyası! Juke modelinin indirimli fiyatları ne kadar?


Geri Dön