29 / 04 / 2024

Nissan üç yeni elektrikli aracını piyasaya sunuyor...

Nissan üç yeni elektrikli aracını piyasaya sunuyor...

Nissan, İngiltere'de üretimi yapılacak olan üç yeni elektrikli aracını paylaştı Firma, batarya üretimi ve altyapısı olmak üzere söz konusu üç modele 3 milyar sterline kadar yatırım yapacağını açıkladı. İşte haberin ayrıntıları...



Nissan, üç yeni elektrikli aracını piyasaya çıkaracağını açıkladı. Nissan, Birleşik Krallık'taki Sunderland fabrikasında üretilen üç modelinin yüzde 100 elektrikli versiyonlarını üreteceğini de duyurdu. Bu çerçevede Nissan’ın amiral gemisi Nissan Qashqai, JUKE ve LEAF modellerinin tamamen elektrikli versiyonları üretileceği kaydedildi.

Sıfır emisyonlu bir gelecek vizyonu ile ilerleyen Nissan'ın gelecekteki üretim planı ise Sunderland'deki EV36Zero merkezinde üç elektrikli araçtan (EV), üç gigafabrikadan ve 3 milyar sterline kadar yatırımdan oluşacak.

Nissan'ın amiral gemisi Qashqai ve JUKE crossover'larının gelecekteki tamamen elektrikli versiyonlarını üretmekle kalmayacak, yeni nesil Nissan LEAF’in de İngiltere'de üretilmesini içerecek. Hem araç hem de batarya üretimi ise, Nissan'daki rüzgar ve güneş çiftliklerini içerecek ve Nissan ve komşu tedarikçilerine yüzde 100 yenilenebilir elektrik sağlama kapasitesine sahip olacak EV36Zero Microgrid tarafından destekleneceği belirtildi.

Nissan üç yeni elektrikli aracını piyasaya sunuyor...

ELEKTRİKLİ ARAÇLAR YOLDA

Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Nissan Başkanı ve CEO’su Makoto Uchida, Sunderland fabrikasındaki planlarına dikkati çekerek, şunları belirtti: "Heyecan verici, elektrikli araçlar, karbon nötrlüğüne ulaşma planlarımızın merkezinde yer almaktadır. Temel Avrupa modellerimizin elektrikli versiyonları yoldayken, Nissan, endüstri ve müşterilerimiz için yeni bir çağa doğru hızlanıyoruz. EV36Zero projesi, İngiltere'nin en büyük otomobil fabrikası olan Sunderland fabrikamızı gelecek vizyonumuzun merkezine koyuyor. Bu, Birleşik Krallık ekibimizin geleceğin araçlarını tasarlayacağı ve üreteceği anlamına geliyor ve bu da bizi Nissan için Avrupa'da tamamen elektrikli bir geleceğe doğru yönlendiriyor." denildi.

AVRUPA'DA SADECE ELEKTRİKLİ ARAÇ ÜRETECEK

Yapılan bu açıklama doğrultusunda, verilen bilgiye göre yapılan duyuruda, Nissan'ın bundan sonra Avrupa'daki tüm yeni otomobillerinin tamamen elektrikli olacağını ve Avrupa'daki binek otomobil serisinin 2030 yılına kadar yüzde 100 elektrikli olacağını doğrulamasının ardından geldi. Buna göre, Nissan, daha temiz, daha güvenli ve daha kapsayıcı bir dünyaya doğru ilerleyen, sürdürülebilir bir şirket olma konusundaki Ambition 2030 vizyonu ile hareket ediyor.

Nissan'dan yeni geniş ailelere özel olarak tasarlanmış 7 koltuklu Nissan X-Trail Türkiye’de...

Türkiye'de elektrikli otomobil satış rakamları zirve yaptı

Nissan Qashqai’de nakit alımlarda tamı tamına 125 bin TL indirim! İşte Nissan Qashqai kasım ayı fiyat listesi...

Nissan X-Trail’de 125 bin TL takas destek indirimi! İşte X-Trail’in ekim ayı fiyat listesi...

 


Geri Dön