29 / 04 / 2024

Noah's Arc Resort Mayıs'ta KKTC'de açılıyor!

Noah's Arc Resort Mayıs'ta KKTC'de açılıyor!

KKTC'nin Bafra Turizm Bölgesinde Nuh efsanesinden esinlenerek inşa edilen Noah's Arc Resort, farklı mimarisiyle dikkat çekecek



Çuhadaroğlu tarafından hazırlanan "buzdağı görünümlü" özel cephe sistemi sayesinde otel binası bir buzulun üzerinde duran Nuh'un Gemisi olarak görülecek.  
 
KKTC'nin Bafra Turizm Bölgesi'nde Eksen Proje İnşaat Turizm ve Ticaret A.Ş tarafından yapımı devam eden 5 yıldızlı otel ve 1. sınıf tatil köyü projesi Nuh'un Gemisi (Noah's Arc Resort) "temalı otellerde" yeni bir dönem başlatacak. Toplam 165 bin metrekare alan üzerinde yer alacak proje, efsanevi Nuh'un Gemisi'ni tasvir ederken bir buzdağı üzerinde bulunan otelin çevresinde de Nuh tufanı sonrasında Ağrı Dağı'nın eteklerinde yerleştiğine inanılan üzüm bağları ile donatılmış köy canlandırılacak.

Dış cephe kaplamaları ve alüminyum sistemleriyle ülkemizde olduğu kadar yurt dışında da yüzlerce başarılı projeye imza atan Çuhadaroğlu Alüminyum Sistemleri bu iddialı projede de yer alıyor. Çuhadaroğlu bayilerinden KAMTEK tarafından dış cephe kaplamaları üstlenilen otel projesi için "buzdağı görünümlü" özel bir cephe sistemi tasarlandı.10 Adet otomatik kapı,1 adet otomatik döner kapı, 200 adet KTS, 5 bin m2 doğrama ve 300 m2 buz efekti verilen özel cepheden oluşacak sistem tamamlandığında, projenin gemi şeklindeki otel kısmı, eriyen buzların içinde yıkıntı halinde beliren ahşap karkaslı bir yapı olarak görülecek. Teknik çözümler üretimindeki başarısı nedeniyle tercih edilen Çuhadaroğlu'nun da dahil olduğu projenin karkas cephesinin şekillendirilmesinde ise heykeltıraşlar çalışacak.

İki bölüm olarak tasarlanan tesiste, çocuksuz romantikler bölümünde asma bahçeleri, masaj havuzlu spa cennetleri yer alırken, çocuklu aileler bölümünde de her türden bir çiftin barınacağı hayvanat bahçesi, çeşitli aktiviteler içeren aquapark ve çocuk kulübü yer alacak. Tesis, casino, konferans salonları ve spor tesisleri de içeren 1224 yataklı 5 yıldızlı otel ve tatil köyünden oluşmaktadır. Toplam yatırım değeri 96.500 milyon USD olarak tahmin edilen tesisin 2010 yılının Mayıs ayında hizmete girmesi planlanıyor. 

 


Geri Dön