Ekonomi

Nohut fiyatlarına indirim mi geliyor? Nohut fiyatlarını düşürecek adım! Rekolte beklentisi arttı! İşte detaylar!

Çiftçiye destek olmak, üretimin artırılması adına Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından çiftçiye nohut ve ayçiçeği tohumu desteği verildi. Rekolte beklentisi de şimdiden büyük. İşte detaylar!

Nadas alanlarının boş kalmaması, üretimin artırılması ve çiftçiye ek gelir sağlanması adına ekim sezonunda Tarım ve Orman Bakanlığı ile İl Özel İdaresi tarafından Yozgat çiftçisine nohut ve ayçiçeği tohumu desteği verildi.

Bölgede nohut hasadı başladı. Çiftçiler bu dönemden umutlu. İşte haberin detayları!

İl Tarım ve Orman Müdürü Tanju Özkaya, nohut üretiminde, Yozgat'ın ikinci sırada yer aldığını söyleyerek, “Kentin hububat ve yemeklik dane baklagil üretim merkezlerinden biri, bu sene yağlık ayçiçeğinin de buna ekledi. Tarım ve Orman Bakanlığımızın yüzde 75 hibe desteği oldu, bir de yerelde Valiliğimiz ve İl Özel İdaresi ile bu yıl nohut ve yağlık ayçiçeği tohumu dağıttık. Bu yıl buğday, arpa ve diğer ürünlerimizde yağışların zamanında ve yeterli olmasından dolayı rekolte beklentimiz yüksek” diye konuştu.

Tanju Özkaya, arpa ve yeşil mercimek hasadının sona erdiğini, buğdayın da tamamlanmak üzere olduğunu ancak nohudun ise yeni başladığını belirterek, "Nohutta geçen sene 65 bin ton civarında rekolte elde etmiştik. Geçen seneye göre nohut ekim alanları kısmen azalsa da iklim şartlarının güzel geçmesinden dolayı yaklaşık 75 bin ton rekolte beklentimiz oluşmuştur” dedi.

“DEVLET HER ZAMAN ÇİFTÇİNİN YANINDA”

Çiftçilik yapan Nurettin Can Şenol da yağışların zamanında yağması sayesinde verimden memnun olduklarını söyledi. Dekarda geçen yıl 90-100 kilogram verim alırken bu sene yaklaşık 150 kilogram aldıklarını belirten Şenol, "Hem iklimin elverişli gitmesi hem de zamanında yaptığımız ilaçlamalarla verimlerimiz gayet güzel oldu. Geçen yıl 300 dönüme yakın nohut ekmiştim, 30 tona yakın nohut sattım. Bu sene 450 dönüm nohut ektim tarlalarını yarısını biçtik ürün ortalamamız şu an için dönüme 150 kilogram civarında” dedi.

Girdi maliyetleri hakkında da konuşan ve devletin her zaman çiftçinin yanında olduğunu ifade eden Şenol, çiftçiye desteğin artmasını beklediklerini aktardı.

Borsa İstanbul’da tarihi yükseliş! Bir yılda yüzde 177 yükseliş!

Türkiye’nin Rusya’ya olan ihracatı Batılı ülkeleri kaygılandırıyor!

İŞKUR 8 bin TL maaşla personel alımı yapacak! İşte detaylar!