02 / 05 / 2024

NOSAB 660 bin TL'ye arıtma tesisini yeniledi!

NOSAB 660 bin TL'ye arıtma tesisini yeniledi!

Nilüfer Organize Sanayi Bölgesi'nde 660 bin TL'ye yenilenen çevreci arıtma tesisini tanıtan Yönetim Kurulu Başkanı Levent Bezmez, "NOSAB bu proje ile günümüz teknolojisinin bir adım önüne geçecek" dedi



Nilüfer Organize Sanayi enerji kullanarak, uygun Bölgesi'nde (NOSAB) 2007 standartlarda atık su alıcı yılında kurulan arıtma tesisi ¦ ortama deşarj edilecek, alıcı yenilendi. Azami enerji sarfiyatı ve çevreye saygılı Lı,-arıtma tesisi 660 bin TL'ye l ij mal oldu. NOSAB Yönetim RW Kurulu Başkanı Levent Bezmez, NOSAB'ın bu proje ile günümüz teknolojisinin r bir adım önüne geçeceğini I söyledi. BEBKA tarafından L desteklenen "Çevre Dostu Ekoverimli Sürdürülebilir Arıtma Tesisi Revizyon Uol Projesi"ni tanıtan Bezmez, tesisin 2007 yılında faaliyete geçtiğini hatırlattı. Bezmez, projenin maliyetini 660 bin TL olarak açıklarken, bu rakamın 495 bin TL'sinin BEBKA tarafından hibe yoluyla karşılandığını ifade etti. 


Azami enerji sarfiyatı ve çevreye saygılı bir ortam oluşturmak m istediklerini belirten Bezmez, "Teknolojik alt yapının iyileştirilmesini, deşarj kriterlerinin, daha az enerji ve daha az kimyasal kullanılarak enerji kullanarak, uygun standartlarda atık su alıcı ortama deşarj edilecek, alıcı ortamın ekolojik dengesi korunacaktır. Online ölçüm cihazlarının yanı sıra otomasyon sistem revizyonu, İdekantör ve üniteleri, kimyasal hazırlama üniteleri ve pompa revizyonu, kavitasyon destekli fenton prosesi içeren mikroflotasyonlu DAF ünitesi kuruldu" ifadelerini kullandı. 

BEBKA Genel Sekreteri Tamer Değirmenci ise, "NOSAB'ın yürüttüğü bu projenin rekabeti artıracağına inanıyorum" dedi. 


Toplantı sonunda Bezmez, Değirmenci ve Gebze İleri teknoloji Enstitüsü Çevre sağlanmasını hedefliyoruz. Ayrıca Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. proje kapsamında yapılan revizyonla, optimum kimyasal ve Dr. Bülent Keskinler'e teşekkür plaketi verdi.


Posta Bursa 



Geri Dön