30 / 04 / 2024

NOSAB yatırımlarını gözden geçirecek!

NOSAB yatırımlarını gözden geçirecek!

Doğal gaza yapılacağı söylenen yüzde 50 zam NOSAB'ın yatırımlarını gözden geçirmesine sebep olacak



Nilüfer Organize Sanayi Bölgesi (NOSAB) Yönetim Kurulu Başkanı Yalçın Aras, "Doğal gaza yapılacağı söylenen yüzde 50 zam yeni yıla ilişkin tüm planlarımızı ve yatırımlarımızı tekrar gözden geçirmemize sebep olacak" dedi.

Aras, yazılı açıklamasında, yılın ikinci çeyreğinde hafif bir düzelme yaşayan ekonominin, üçüncü ve son çeyrekte yeniden sallantıya girdiğini belirterek, girdi maliyetleri ve yüksek vergilerle boğuşan sanayicinin ayakta durabilmek adına işçi çıkarma yoluna gittiğini bildirdi.

Yeni yıl ile birlikte doğal gaza yapılması planlanan yüzde 50'lik zam oranının sanayiciyi büyük bir çıkmaza sokacağını ifade eden Aras, şunları kaydetti:

"2010 yılına yeni umutlarla girmeye hazırlanırken, aldığımız zam haberleri tüm heyecanımızı kırdı. Kriz ve durgunluğun vurduğu 2009'un ardından yeni yılın da sanayiciye hayırlı gelmeyeceğini anlamış olduk. Bu kadar büyük bir zam beklemiyorduk. Sanayicilerin yıllardır zorda olduğunu haykırdık. Ancak bizim haykırışlarımız nedense bir türlü dikkate alınmıyor. Doğal gaza yapılacağı söylenen yüzde 50 zam yeni yıla ilişkin tüm planlarımızı ve yatırımlarımızı tekrar gözden geçirmemize sebep olacak."
AA


Geri Dön