29 / 04 / 2024

Nova, Samsun’a 30 milyon euroluk fabrika kurmaya hazırlanıyor!

Nova, Samsun’a 30 milyon euroluk fabrika kurmaya hazırlanıyor!

Nova Fashion Group, Samsun’a 30 milyon euroluk yatırımla fabrika kurmak için kolları sıvadı. Grubun erkek giyim markası Hemington, 2025 yılına kadar 50, kadın markası Knitss ise 20 mağazaya ulaşmayı hedefliyor.



Nova Fashion Group, Samsun’a 30 milyon euro değerinde fabrika kurmaya hazırlanıyor. Tekstil sektöründe 37 yıldır faaliyet gösteren Nova Fashion Group’un Yönetim Kurulu Üyesi Umut Boz, dünyanın önde gelen markalarına hem üretim hem de ürün tedariki yaptıklarını açıkladı.

TOPLAM 1.600 ÇALIŞAN VAR!

Nova Fashion Group’un Yönetim Kurulu Üyesi Umut Boz, İstanbul merkez olmak üzere Samsun’daki üretim fabrikalarında toplamda bin 600 çalışanın olduğu belirterek, şirketin, çalışan sayılarının yüzde 80’inin kadın olduğunu açıkladı.

HEDEF: 105 MİLYON DOLAR CİRO!

Geçen seneki cirolarının 85 milyon dolar olarak gerçekleştiğini açıklayan Umut Boz, bu seneki grup ciro beklentilerinin ise 105 milyon dolar seviyesinde olacağını açıkladı.

Boz, cirolarının yüzde 90’ının ihracattan, yüzde 10’unun ise perakende satıştan geldiğini söyleyedi. 26 ülkeye ihracat yaptıklarını ve ağırlıklı olarak Almanya, İngiltere, ABD, İsviçre, İspanya, Kanada, Uzakdoğu, Japonya, Çin ile çalıştıklarını belirten Umut Boz, son 3 yıldır ABD pazarına odaklandıklarını aktardı.

Nova, Samsun’a 30 milyon euroluk fabrika kurmaya hazırlanıyor!

Boz, önümüzdeki dönemde ABD, İspanya, Ortadoğu ve Azerbaycan’da büyümeyi planladıklarınıaçıkladı. Grubun erkek giyim markası Hemington’da Türkiye’de şu anda 7 şehirdeki 25 olan mağaza sayılarını 2025 yılına kadar 50’ye çıkartacaklarını söyleyen Umut Boz, “Var olan mağazalarımız İstanbul, İzmir, Adana, Antalya, Muğla ve Ankara’da bulunuyor.'' dedi

Dünya Gazetesi'nde yer alan habere göre;özellikle Avrupa’dan talep aldıklarını ifade eden Boz '' Türkiye’de ortak fabrika kurmak istiyorlar. Türkiye halen işçilikte Avrupa’dan daha ucuz. Şu an yakın süreçte olduğumuz bir yer yok ama dost ortamında konuştuğumuz oluyor. Çünkü yüksek katma değerli bir iş yapıyoruz. Bunun büyümesi için daha da fazla üzerine koyacaksak ortaklığa açığız” dedi.

Nova, Samsun’a 30 milyon euroluk fabrika kurmaya hazırlanıyor!

NEDEN SAMSUN?

Bundan 14 yıl önce Samsun’a gittiklerini ve orada bir fabrika kurduklarını, bölgenin o dönemde de teşvik bölgesi konumunda olduğunu anlatan Umut Boz, Samsun’un Kavak ilçesinde, bölgenin 10 bin nüfusu olduğunu ve çalışma çağı dışındakileri çıkartıldığında nüfusun 6 bin olduğunu, Anadolu nüfusuna göre yaklaşık bin 200 hane ettiğini, söyleyerek ''Biz orada herkesi kendimiz yetiştirdik diyebiliriz'' dedi. 

Boz ''Orası bir sosyal proje gibi konumlandırıldı. Kimse çalışmıyordu. Herkes evdeydi. Ancak şimdi çok özel bir yer oldu. Çünkü anne-kız var, kız kardeş, anneanne-torun, ağabey-kardeş, gelin-kaynana var. Neredeyse her haneye dokunuyoruz. Atatürk’ün bir sözü var; ‘Her fabrika bir kale gibidir.’ Fabrikamız bölgenin çevresini değiştirdi. Yollar değişti, okullar yapıldı, yerel esnaf kalkındı. Gelir kaynağı girdi.” ifadelerini kullandı. 

Mersin’de bir fabrika satılacak! İhale tarihi 17 Kasım!

TÜRKŞEKER'den kiralık iş yeri!

TMSF, Vahdet Süt fabrika binası ve arsasını satışa çıkardı! 84.5 milyon TL'ye!

Geri Dön