28 / 04 / 2024

Alvimedica 60 milyonluk yatırımla Çatalca'da hastane kurmaya hazırlanıyor!

Alvimedica 60 milyonluk yatırımla Çatalca'da hastane kurmaya hazırlanıyor!

İtalyan CID 'yi satın alan Alvimedica, sağlık yatırımına hız verdi. Şirket, ABD' nin en büyük üniversitelerinden biriyle Çatalca 'da 60 milyonluk yatırımla hastane kurmaya hazırlanıyor.




Türkiye'nin girişimsel kardiyoloji alanındaki tek dünya markası Alvimedica, sağlık yatırımlannda gaza bastı. Silikon Vadisi'nde yer alan ABD'nin en büyük üniversitelerinden birinden 'ismimizle hastane kurun' teklifi alan şirket, 60 milyon dolarlık yatırımla Çatalca'da hastane kurmaya hazırlanıyor. Projenin içerisinde Teknopark da yer alacak. 

Beyin göçünü tersine çevirecek Alvimedica'ın İtalya'nın tıbbi cihaz şirketi CID ile birleşmesine ilişkin düzenlenen toplantı sonrası Star'ın sorularını yanıtlayan Alvimedica Yönetim Kurulu Başkanı İshak Alaton, Türkiye'nin geleceğinin ne otomotiv ne de tekstile yatrım yapmakta olduğunu belirterek "Sağlık alanına yönelmeliyiz" diye konuştu. Kendilerine Silikon Vadisi'nde bulunan ABD'li dev bir üniversiteden teklif geldiğini ifade eden Alaton "İsmimizle hastane kurum ve Alvimedica işletsin diyorlar" dedi. Alvimedica İcra Kurulu Başkanı Cem Bozkurt ise projeye başlamak için Sağlık Bakanlığı tarafından hazırlanan Sağlık Serbest Bölgesi projesini beklediklerini kaydederek, "Sanıyorum ki önümüzdeki ilkbaharda temelini atmış olacağız. Beklentimiz 60 milyon dolar yatırımla Çatalca'da kurmayı planladığımız hastanemizin 2015'te faaliyete geçmesi yönünde" dedi. Hastaneye ek olarak 125 milyon dolarlık yatırımla Teknopark projesi de hayata geçireceklerini aktaran Bozkurt, şu bilgileri verdi: "Teknoparkm içinde otel, Ar-Ge merkezi, üretim tesisleri ve fabrikalar yer alacak. Beyin göçünü tersine çevireceğiz." Toplantıya (soldan sağa) Cem Bozkurt, İshak Alaton ve CID İcra Kurulu Başkanı Dr. Franco Vallana katıldı. 


İTALYAN ŞİRKETİ CID'Yİ ALDI

Alvimedica, Avrupa'da önemli konuma sahip olan İtalyan CID şirketininin % 100 hissesini satın aldı. Cem Bozkurt, bu satın almayla birlikte global pazarda 6'ncı sıraya yükseldiklerini söyledi. 


Yıl sonunda 60 milyon dolar ciro hedeflediklerini ifade eden Bozkurt "Hedefimiz 2015 yılı sonuna kadar yarım milyar Euro ciroya ulaşarak dünyada ilk 5 içerisine girmek. Bu anlamda Kuzey Amerika ve Kanada pazarına girmek için çalışmalarımız sürüyor" dedi.



Star/Ayşe Ekin Gündüz 


Geri Dön